compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU

Vliegende Vissen Verdrinken Niet

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Vliegende Vissen Verdrinken Niet

Delen op facebook
Vliegende Vissen Verdrinken Niet
Nederlandse première: 1-10-2020
Nederland, Nederlandse Antillen, 2020, 86 min,

De elfjarige Kenza wil graag meer weten over haar overleden moeder, zij is tijdens haar geboorte overleden. Haar vader is een introverte politieman die niets loslaat, haar grootvader daarentegen is druk bezig met zijn indiaanse voorvaderen en stimuleert het meisje om in contact te komen met haar moeders geest, tegelijk moet Kenza ook onder ogen zien dat haar grootvader een alcoholprobleem heeft en langzaamaan aftakelt.

Vliegende Vissen Verdrinken Niet trailer en bijzonderheden

De film is gefilmd op Curaçao op Bandabou een achteraf gehuchtje, buiten het toeristische uitgaansgebied.
De film was de openingsfilm van het Nederlands filmfestival 2020 en was in 100 bioscopen te zien.
Tiara Richards is op het eiland Curaçao gecast, dit is haar speelfilmdebuut.

Trailer van Vliegende Vissen Verdrinken NietBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Vliegende Vissen Verdrinken Niethttps://i1.ytimg.com/vi/6lXfBFzkKrY/hqdefault.jpg2020-07-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Eché Janga debuteerde eerder met de film Helium (2013), een beschouwende film over een gangster die onder moet duiken.
Acteur Everon Jackson Hooi is bekend bij het grote publiek als Bing in de tv-soap-serie Goede Tijden, Slechte Tijden (2005-2020), hij speelde eerder in de horrorfilm "Dood eind" (2006).
Kunstenaar en regisseur Felix de Rooy maakt zijn acteerdebuut in een speelfilm, als regisseur maakte hij eerder "Ava & Gabriel - Un historia di amor" (1990), Almacita Di Desolato (1986) en Desiree (1984), die laatste was gebaseerd op het succesvolle toneelstuk van de Rooy begin jaren '80 met de Amerikaanse actrice Marianne Rolle.

Recensies van Vliegende Vissen Verdrinken Niet

Vliegende Vissen Verdrinken Niet - Bioscopen, Tijden & Tickets

Vliegende Vissen Verdrinken Niet in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Vliegende Vissen Verdrinken Niet zien? Koop of huur de film hier:Kenza heeft tal van vragen over haar tijdens haar geboorte overleden moeder, maar ze vindt geen gehoor bij haar introverte vader (Everon Jackson Hooi, maar haar grootvader stimuleert Kenza om met de spirituele wereld in contact te treden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao.

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa. Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

Productiemaatschappij: Keplerfilm

Nieuws over Vliegende Vissen Verdrinken Ni..