compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
WEB | mobiel
Aladdin - Film van de week!
MENU
Home > Films > Wag the Dog

Wag the Dog

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijden

komedie

Pitch van Wag the Dog
Kort voor de verkiezingen bundelen een 'spin-doctor' en een Hollywood procucent hun krachten. Ze proberen met een gefingeerde oorlog in Albanië de aandacht af te leiden van een presidentieel seksschandaal.
Delen op facebook
Wag the Dog
Nederlandse première: 2002
Verenigde Staten, 1997, 97 min,
bijzonderheden over Wag the Dog
Gebaseerd op het boek 'American hero' van Larry Beinhart. "Waarom kwispelt een hond met zijn staart? Omdat de hond slimmer is dan de staart. Als de staart slimmer was, zou het met de hond kwispelen." De hond staat voor de regering en de staart slaat op de media en het volk, dezelfde mensen die het publiek vormen van 'Wag the dog'.
Vlak voor het uitbrengen van de film belandde de Amerikaanse president Clinton in een seksschandaal en was er weer dreiging van een oorlog tegen Irak...
Aanloop van Wag the Dog
Barry Levinson (USA, 1942) regisseerde eerder o.a. ook Good Morning, Vietnam (1987), Rain Man (1988), "Avalon (1990)" en Sleepers (1996).
BioscoopAgenda van Wag the Dog

Wag the Dog in de bioscoop

Wil je Wag the Dog zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Film over hoe gewiekste adviseurs van liegende en bedriegende regeringsleiders de media manipuleren. Met o.a. Robert De Niro, Dustin Hoffman en Anne Heche.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen