compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > What You Gonna Do When the World's on Fire?

What You Gonna Do When the World's on Fire?

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatieAngstDrugs en alcoholmisbruik

documentaire, filmhuis

Pitch van What You Gonna Do When the World's on Fire?
What You Gonna Do When the World's on Fire? filmstill
What You Gonna Do When the World's on Fire? filmstill
Delen op facebook
What You Gonna Do When the World's on Fire?
Nederlandse première: 18-7-2019
Frankrijk, Italië, Verenigde Staten, 2018, 123 min,
Het Zuiden van de VS, zomer 2017. De zwarte gemeenschap wordt geteisterd door een serie moorden op zwarte mannen. Wat voor impact hebben deze schokkende gebeurtenissen op een zwart gezin in de VS.
trailer en bijzonderheden over What You Gonna Do When the World's on Fire?
De film won prijzen voor Beste regie tijdens het Mar del Plata Film Festival 2018, London Film Festival 2018 en Munich Film Festival 2019.
Hoewel in een documentaire geen acteurs zijn, won Judy Hill tweemaal de prijs voor Beste actrice zowel tijdens Mar del Plata Film Festival (2018) als tijdens het Venice Film Festival (2018).
Aanloop van What You Gonna Do When the World's on Fire?
Documentairemaker Roberto Minervini gooide eerder hoge ogen met Stop the Pounding Heart (2013) en The Other Side (2015), de laatste won meerdere prijzen waaronder de prijs voor Beste regie voor Roberto Minervini en Beste canerawerk voor Diego Romero. Romero neemt ook bij deze film de camerawerk voor zijn rekening.
BioscoopAgenda van What You Gonna Do When the World's on Fire?

What You Gonna Do When the World's on Fire? in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
De vijfde documentaire van Roberto Minervini werd geselecteerd voor de Gouden Leeuw-competitie van het festival van Venetië, en won prijzen in Londen, Wenen en Mar del Plata.

De nieuwste documentaire van Roberto Minervini (The Other Side) duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid in de zomer van 2017. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi.