compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU

Where is Anne Frank (NL)

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Where is Anne Frank (NL)

Where is Anne Frank (NL) filmstill

Where is Anne Frank (NL) filmstill

Delen op facebook
Where is Anne Frank (NL)
Nederlandse première: 7-4-2022
België, Frankrijk, Israël, Luxemburg, Nederland, 2021, 99 min,

In Waar is Anne Frank wordt de denkbeeldige vriendin Kitty van Anne Frank in de huidige tijd wakker in het huis van Anne Frankin Amsterdam. Ze schrikt van de moderne wereld en gaat op zoek naar Anne - want ze is overtuigd dat Anne nog leeft ergens in Europa.

Where is Anne Frank (NL) trailer en bijzonderheden

De eerste film waar het Anne Frank Fonds Bazel actief aan meewerkte, de regisseur Ari Folman kreeg toegang tot het dagboek van Anne Frank, verschillende teksten uit de familiearchieven.

Trailer van Where is Anne Frank (NL)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Where is Anne Frank (NL)https://i1.ytimg.com/vi/_hWvsOOvkeU/hqdefault.jpg2022-04-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Israelische filmmaker Ari Folman maakte eerder Waltz with Bashir (2008) en The Congress (2013).

Where is Anne Frank (NL) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Where is Anne Frank (NL) in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Where is Anne Frank (NL) zien? Koop of huur de film hier:Kitty, een vurige tiener, wordt in de nabije toekomst wakker in het huis van Anne Frank en begint aan een reis om Anne - die volgens haar nog steeds leeft - te vinden in het Europa van vandaag.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In de animatiefilm Waar is Anne Frank laat Israelische filmmaker Ari Folman (Waltz with Bashir) zien hoe Anne Frank voortleeft in Amsterdam en vraagt hij zich af of we wat van haar geleerd hebben. Verleden en heden komen op indrukwekkende wijze geanimeerd tot leven. Kitty, de denkbeeldige vriendin van Anne Frank aan wie zij haar dagboekbrieven schreef, is op mysterieuze wijze tot leven gekomen in het Achterhuis. Kitty vraagt zich af waar Anne is, neemt het dagboek mee en gaat op onderzoek uit. Verbijsterd ontdekt Kitty dat Anne overal en nergens is. In dit Europa, dat worstelt met nieuwe uitdagingen, vindt Kitty een manier om de boodschap van Anne opnieuw betekenis te geven. Waar is Anne Frank is hartverwarmend en confronterend tegelijk. De film ging op het filmfestival van Cannes in wereldpremière, werd door de European Film Awards genomineerd voor Beste Animatiefilm en is de openingsfilm van het Kaboom Animation Festival in Amsterdam.

Productiemaatschappij: AJH Films (executive producer), Bridgit Folman Film Gang (co-production), Doghouse Films (co-production), Highly Spirited (animation production), KUK Films (executive producer), Le Pacte, Magellan Films (co-production), Philophon (post-production sound services), Purple Whale Films, Samsa Film (co-production), Submarine (co-production), Walking The Dog (co-production)

Cast & Regisseur