compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Widow of Silence

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar

Pitch

Het niet aflatende gevecht van een zogenaamde ‘half-widow’ tegen de bureaucratie in Kashmir en haar strijd voor gerechtigheid.
Delen op facebook
Widow of Silence
India, 2018, 85 min,

Widow of Silence trailer

Trailer van Widow of SilenceBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Widow of Silencehttps://i1.ytimg.com/vi/HRZ-gx9CoOQ/hqdefault.jpg2020-01-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Synopsis distributeur

"Je kunt het je niet veroorloven om zelf na te denken", zegt Aasia's collega halverwege de film tegen haar. Aasia werkt als verpleegster in een ziekenhuis in Kashmir om zichzelf, haar elfjarige dochter en haar zieke schoonmoeder te onderhouden. Ze is, zoals dat in Kasjmir heet, een 'half-widow'. Haar man is, zoals veel mannen in deze regio opgepakt en nooit meer teruggekeerd. Naast haar werk en de zorg voor haar familie is Aasia veel tijd kwijt aan haar pogingen het overlijdensdocument van haar man te bemachtigen. Een eindeloos spel dat ze al zeven jaar met een sluwe ambtenaar speelt. De kalme, in warme kleuren gedrenkte film, waarin de taxichauffeur voor een poëtische noot zorgt, maakt duidelijk hoe schrijnend de politieke en sociale situatie in Kashmir is. Aanslagen, seksueel geweld, vernedering en corruptie zijn er alledaagse verschijnselen. Winnaar van de acht films in competitie op het MOOOV Filmfestival van 2019. Vanaf 20 mei 2021 te zien via Picl.

Productiemaatschappij: Barefoot Pictures