compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Wild Wild West

Wild Wild West

*1/2000
Waardering: 1.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldAngst

actie, komedie, science fiction, western

Pitch
Speciaal Agent Artemus Gordon en James West, een schietgrage cowboy, moeten in het Wilde Westen van weleer een maniakale boef - zonder benen, maar uitgerust met een gietijzeren, 30 meter hoge mechanische spin - zien te stoppen.
Delen op facebook
Wild Wild West
Nederlandse première: 2004
Verenigde Staten, 1999, 107 min,
bijzonderheden
Los van de afwezige kwaliteit is de film - met een budget van een slordige $1,5 miljoen per minuut - ongetwijfeld de meest onzinnige film van 1999. Deze leeghoofdige geldverslinder werd door de jury van de Golden Raspberry Foundation uitverkoren tot slechtste film, slechtste regisseur, slechtste liedje, slechtste script en slechtste filmkoppel (Smith en Kline). ''Het is het ultieme voorbeeld van wat je moet doen om een Raspberry te winnen in Hollywood,'' aldus Raspberry baas John Wilson, ''te veel geld uitgeven, niemand vermaken en onderuit gaan.'' Toch stroomde het publiek massaal toe. Misschien vanwege de acteerprestaties van "Shakespeare" acteur Kenneth Branagh.
Aanloop
Barry Sonnenfeld regisseerde ook The Addams Family (1991), Get Shorty (1995), Men in Black II (2002).
Kenneth Branagh had zich als regisseur en acteur gevestigd met de verfilming van verschillende verhalen van Shalespeare zoals Hamlet (1996), Othello (1995) en Much Ado About Nothing (1993).
Wild Wild West - Bioscopen, Tijden & Tickets

Wild Wild West in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.