compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU

Woman

***1/20
Waardering: 3.5/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Woman

Woman filmstill

Woman filmstill

Delen op facebook
Woman
Nederlandse première: 12-3-2020
Frankrijk, 2019, 105 min,

In Woman wordt aan de hand van interviews met 2000 vrouwen uit 50 verschillende landen onderzocht wat het betekent een vrouw te zijn. Niet enkel wat het betekent om een mens te kunnen produceren, maar ook wat liefde betekent bij tegenspoed.

Bekijk bij:

CinemembermeJane

Woman trailer en bijzonderheden

Genomineerd voor Beste Documentaire tijdens het Bergen International Film Festival 2019.
De regisseurs werkten samen met de mode-fotograaf en regisseur Peter Lindbergh (1944-2019) in de sequentie rond het vrouwelijk lichaam.

Trailer van WomanBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Womanhttps://i1.ytimg.com/vi/-mvz5x71WfM/hqdefault.jpg2020-02-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Franse regisseur en natuurfotograaf Yann Arthus-Bertrand werkte eerder samen met Anastasia Mikova aan Human (2015). Arthus-Bertrand won eerder prijzen voor Home (2009) en Human.
Fotograaf en regisseur Peter Lindbergh maakte meerdere korte films

Woman - Bioscopen, Tijden & Tickets

Woman in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Woman zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember

Aan de hand van interviews met 2000 vrouwen uit 50 verschillende landen wordt onderzocht wat het betekent een vrouw te zijn.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een intiem en divers portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen. Getuigenissen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

Een intiem en divers portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen. Getuigenissen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn. Woman opent ons de ogen met themas als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, politiek en het vrouwelijk lichaam. Met als belangrijkste vraag: wat betekent het om vrouw te zijn op deze aardbol?
Woman is een buitengewone documentaire van de invloedrijke Franse regisseur en natuurfotograaf Yann Arthus-Bertrand (1946). Hij is o.a. bekend van het door de Verenigde Naties ondersteunde internationale fotoproject Earth From Above en de monumentale documentaire Human, die in 2015 op IDFA te zien was. Woman werd mede geregisseerd door de in Oekrane geboren en in Frankrijk woonachtige journalist en filmmaker Anastasia Mikova die sinds 2009 met Yann Arthus-Bertrand werkt, assistent-regisseur was van Human en nu co-regisseur van WOMAN. De film werd in de nazomer van 2019 buiten de competitie gepresenteerd op het Filmfestival van Veneti. De regisseurs werkten samen met de wereldberoemde fotograaf Peter Lindbergh (1944-2019) om het thema over de relatie van een vrouw met haar eigen lichaam zo optimaal mogelijk voor het voetlicht te laten komen. De beelden van de vertical performance dansers van het Bandaloop collectief illustreren op metaforische wijze de kracht van de vrouw om tot grote hoogte te komen. Yann Arthus-Bertrand en Anastasia Mikova hebben de wens om met de winst van deze film en de ondersteuning van de betrokken partnerorganisaties de organisatie WOMan(s) op te richte

Productiemaatschappij: Hope Production