compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Women's Prison

***1/20
Waardering: 3.3/5

Zendan-e zanan

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch

Tahereh wordt als jonge vrouw met streng religieuze idealen in dienst genomen om een opstand in de gevangenis de kop in te drukken. Haar harde, dogmatische aanpak boekt maar voor een deel resultaat. Gaandeweg raakt ze steeds meer gelaten en wordt onverschillig.
Delen op facebook
Women's Prison
Nederlandse première: 23-1-2004
Iran, 2002, 106 min,

bijzonderheden

Beslaat twee decennia, van vlak na de Islamitische Revolutie van 1979 tot in de jaren '90. De microkosmos van de vrouwengevangenis wordt gebruikt als metafoor voor het Iran van de afgelopen twee decennia.
Na twee jaar research en de nodige bureaucratische horden kreeg Hekmat toestemming om te filmen in een echte gevangenis. Toen de film af was, hielden de autoriteiten een vertoning van de film in het buitenland nog een jaar tegen. In Iran werd een bioscoop waar 'Women's Prison' draaide door onbekenden in brand gestoken.
Winnaar van de eerste Amnesty International - DOEN Award van het International Film Festival Rotterdam 2003 (IFFR).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Manijeh Hekmat (Iran, 1962) werkte als scriptgirl en regie-assistente en was de afgelopen tien jaar werkzaam als producente voor een vijftal Iraanse speelfilms, waaronder The Girl in the Sneakers. Women's Prison is Hekmats eerste speelfilm als regisseur.