compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU

Wonderlijke Werelden

speciaal programma

Pitch van Wonderlijke Werelden

De Marmotten

De Marmotten

Delen op facebook
Wonderlijke Werelden
Nederlandse première: 16-10-2021
2021, 60 min,

In Wonderlijke Werelden geven vijf filmmakers een kijje in hun fantase wereld.

De grote overstroming (2021, Magnus Fredriksson, 15
Na een grote overstroming drijft Pää met het huis waarin hij woont weg over het water. Hij redt twee vogels, een ander kindje, Nif, en een ijsbeer die ‘Walvis’ spreekt en ballon kan varen. Het vreemde gezelschap maakt een bijzondere reis die op een vrolijke manier laat zien wat vervuiling doet met de wereld.

De marmotten (2020, Benjamin Botella, 7 min)
Je zult maar vier jodelende marmotten aan je deur krijgen, die de winter bij je door willen brengen. Brombeer Dennis, die de hele zomer aan zijn etensvoorraad heeft gewerkt, ziet het niet zitten, al heeft hij ruimte en eten genoeg. De vier marmotten doen er alles aan om binnen te blijven en Dennis doet alles om ze kwijt te raken.

Een lekker modderbad (2020, Emmanuelle Gorgiard, 9 min
Vier jonge hangkoeien vervelen zich onder een afdakje omdat het regent. Maar dan komt het varkentje Charlie voorbij, die niets liever doet dan dansen, rollen en spelen in de regen en modder. Hij steekt de vier meiden aan, zelfs de nuffige Rosine, die vooral bang is haar jurk vies te maken.

Kiki de veer (2020, Julie Rembauville, Nicolas Bianco-Levrin, 6 min)
Kiki de kanarie ontsnapt uit zijn kooi en wil de wereld ontdekken. Maar eerst moet hij nog leren vliegen...

Paraplu's (2000, José Prats, Álvaro Robles, 12 min)
In een land waar het altijd regent, komen baby’s in een mandje aan een paraplu uit de lucht. Kyna’s paraplu had een gat, waardoor ze nat werd en bang is gebleven voor regen. Ze schuilt altijd onder de baard van haar vader, tot haar hondje Nana ineens verdwenen is en ze haar angst moet overwinnen om het terug te vinden.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Wonderlijke Werelden - Bioscopen, Tijden & Tickets

Wonderlijke Werelden in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.