compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU

Yuki Yukite Shingun

****1/2
Waardering: 4.3/5

The Emperor's Naked Army Marches On

Pitch

Controversieel portret van Kenzo Okuzaki, voormalig soldaat in het Japanse leger, die keizer Hirohito ter verantwoording wil roepen voor de wreedheden die plaatsvonden binnen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog op Nieuw-Guinea gestationeerde legereenheid.
Delen op facebook
Yuki Yukite Shingun
Japan, 1987, 122 min,

bijzonderheden

In deze documentaire maakt Hara zijn persoonlijke emoties en gezond verstand als het ware ondergeschikt aan de niet aflatende kruistocht van Kenzo Okuzaki tegen keizer Hirohito. Als een van de weinige overlevenden van het Japanse legeronderdeel, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nieuw-Guinea was gestationeerd, wil Okuzaki dat de keizer persoonlijk rekenschap aflegt over de Japanse oorlogsmisdaden waarvan ook zijn onderdeel, waarbinnen kannibalisme plaatsvond, het slachtoffer werd. Het maken van de film kende veel tegenslag vanwege de inbeslagname van filmrollen door de Indonesische overheid en als gevolg van de vaak illegale en gewelddadige acties van het hoofdpersonage, waarmee hij zichzelf en de crew meer dan eens in gevaar brengt.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Hara staat erom bekend ondanks een observerende camerastijl een intensieve interactie met zijn onderwerp aan te gaan en daarbij controverse en persoonlijke kwetsbaarheid niet te mijden.

Yuki Yukite Shingun - Bioscopen, Tijden & Tickets

Yuki Yukite Shingun in de bioscoop

Wil je Yuki Yukite Shingun zien? Koop of huur de film hier:Portret van een voormalig soldaat in het Japanse leger, die keizer Hirohito ter verantwoording wil roepen voor de wreedheden die plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Imamura Productions, Shisso Production, Zanzou-sha