compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 24-10 t/m 30-10
Film van de week!
MENU

Zama

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldAngst

Pitch van Zama

Zama filmstill

Zama filmstill

Delen op facebook
Zama
Nederlandse première: 5-4-2018
Argentinië, Brazilië, Dominicaanse Republiek, Frankrijk, Libanon, Mexico, Nederland, Portugal, Spanje, Verenigde Staten, Zwitserland, 2017, 120 min,

In wat later Paraguay wordt wacht de Spaanse gezant Don Diego de Zama op een brief van de koning voor overplaatsing naar Argentinië. Hij heeft zijn vrouw en kinderen al jarenlang niet gezien en verliest langzaam grip op de werkelijkheid.

Bekijk bij:

Cinemember

Zama trailer en bijzonderheden

Deze film was de Argentijnse inzending voor de Oscar voor Beste Buitenlandstalige Film in 2018.

Trailer van ZamaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Zamahttps://i1.ytimg.com/vi/UZPJ1UwWi7k/hqdefault.jpg2018-02-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Daniel Giménez Cacho speelde onder andere in Y tu Mamá también (2012) en Get the Gringo(2012). Regisseur Lucrecia Martel maakte onder meer La Mujer sin cabeza (2008).

Zama - Bioscopen, Tijden & Tickets

Zama in de bioscoop

Wil je Zama zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

In wat later Paraguay wordt, wacht Don Diego de Zama op een brief van de koning voor overplaatsing naar Argentinië. Maar de brief komt niet, en Zama verliest langzaam grip op de werkelijkheid.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De onvergelijkbare Lucrecia Martel vertaalt de klassieke roman uit 1956 naar een sensuele koloniale dystopie.

Het leven is tot stilstand gekomen voor Don Diego de Zama, gezant van de Spaanse koning in wat later Paraguay zal worden. Zijn vrouw en kinderen heeft hij al jaren niet meer gezien, en de betalingen uit het thuisland worden sporadischer en kleiner. Het wachten is op de brief van de koning die zijn overplaatsing naar Buenos Aires zal bevestigen. Maar de brief komt niet. Zama wil niet zien dat de wereld hem is vergeten. De onvergelijkbare Lucrecia Martel vertaalt de klassieke roman uit 1956 naar een sensuele koloniale dystopie. De hitte zindert, niets in de nederzetting lijkt stabiel, niemand is te vertrouwen. Zama verliest langzaam de grip op de realiteit en bijt zich vast in een hopeloze missie naar de verraderlijke binnenlanden.

Productiemaatschappij: Bananeira Filmes, Canana (co-production), CNC, Deseo, El (co-production), Institut Français (with the support of), Instituto de la Cinematografía y de las Artes Aud, Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales (, KNM, L'Aide aux Cinémas du Monde (with the support of), Lemming Film (co-production), Louverture Films (co-production), Ministère des Affaires étrangères et du Dévelo, MPM Film (co-production), Netherland Filmfund (with the support of), O Som e a Fúria (co-production), Patagonik Film Group (co-production), Perdomo Productions, Picnic Producciones (co-production), Programa Ibermedia (with the support of), RCN Cine, Schortcut Films (co-production)

Cast & Regisseur

Lola Dueñas

Luciana Piñares de Luenga
Matheus Nachtergaele

Vicuña Porto
Daniel Giménez Cacho

Don Diego de Zama
Juan Minujín

Ventura Prieto