compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Zama

Zama

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldAngst

drama, filmhuis

Pitch van Zama
Zama filmstill
Zama filmstill
Delen op facebook
Zama
Nederlandse première: 5-4-2018
Argentinië, Brazilië, Dominicaanse Republiek, Frankrijk, Libanon, Mexico, Nederland, Portugal, Spanje, Verenigde Staten, Zwitserland, 2017, 120 min,
In wat later Paraguay wordt wacht de Spaanse gezant Don Diego de Zama op een brief van de koning voor overplaatsing naar Argentinië. Hij heeft zijn vrouw en kinderen al jarenlang niet gezien en verliest langzaam grip op de werkelijkheid.
trailer en bijzonderheden over Zama
Deze film was de Argentijnse inzending voor de Oscar voor Beste Buitenlandstalige Film in 2018.
Aanloop van Zama
Daniel Giménez Cacho speelde onder andere in Y tu Mamá también (2012) en Get the Gringo(2012). Regisseur Lucrecia Martel maakte onder meer La Mujer sin cabeza (2008).
BioscoopAgenda van Zama

Zama in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Zama zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In wat later Paraguay wordt, wacht Don Diego de Zama op een brief van de koning voor overplaatsing naar Argentinië. Maar de brief komt niet, en Zama verliest langzaam grip op de werkelijkheid.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De onvergelijkbare Lucrecia Martel vertaalt de klassieke roman uit 1956 naar een sensuele koloniale dystopie.

Het leven is tot stilstand gekomen voor Don Diego de Zama, gezant van de Spaanse koning in wat later Paraguay zal worden. Zijn vrouw en kinderen heeft hij al jaren niet meer gezien, en de betalingen uit het thuisland worden sporadischer en kleiner. Het wachten is op de brief van de koning die zijn overplaatsing naar Buenos Aires zal bevestigen. Maar de brief komt niet. Zama wil niet zien dat de wereld hem is vergeten. De onvergelijkbare Lucrecia Martel vertaalt de klassieke roman uit 1956 naar een sensuele koloniale dystopie. De hitte zindert, niets in de nederzetting lijkt stabiel, niemand is te vertrouwen. Zama verliest langzaam de grip op de realiteit en bijt zich vast in een hopeloze missie naar de verraderlijke binnenlanden.