compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU

Ze noemen me Baboe

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDiscriminatie

Pitch van Ze noemen me Baboe

Ze noemen me Baboe filmstill

Ze noemen me Baboe filmstill

Delen op facebook
Ze noemen me Baboe
Nederlandse première: 28-11-2019
Nederland, 78 min,

Alima is gevlucht voor een gedwongen huwelijk. Ze wordt een kindermeisje voor een Nederlands gezin en reist mee naar Nederland. Ze wordt beïnvloedt door studenten die een onafhankelijk Indonesië. willen. Tijdens de Japanse bezitting komt de Nederlandse familie in een kamp terecht Alima verliest haar familie en werk. Ze wordt verliefd op onafhankelijkheidsstrijder Riboe en krijgt een dochter.

Ze noemen me Baboe trailer en bijzonderheden

Sandra Beerend deed al jaren lang onderzoek naar de Baboe. In de film wordt met unieke beelden laten zien dat de jonge vrouw jongens en meisjes gelijk vindt.

Trailer van Ze noemen me BaboeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ze noemen me Baboehttps://i1.ytimg.com/vi/agXZerNlvhU/hqdefault.jpg2019-11-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De regisseur van de film is Sandra Beerends je kan haar kennen van Kauwboy (2012) en van In Blue (2017).

Ze noemen me Baboe - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ze noemen me Baboe in de bioscoop

Wil je Ze noemen me Baboe zien? Koop of huur de film hier:In de film Ze noemen me Baboe Wordt het levensverhaal van de Javaanse Alima vertelt. Ze vindt in de jaren veertig werk als kindermeisje van een Nederlands gezin.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Ze noemen me baboe verbeeldt regisseur Sandra Beerends het boeiende levensverhaal van de Javaanse Alima. Op de vlucht voor een gedwongen huwelijk vindt Alima in de jaren veertig werk als baboe (kindermeisje) voor een Nederlandse familie. Ze reist met hen mee naar Nederland, waar ze wordt beïnvloed door Indonesische studenten die dromen over een onafhankelijk Indonesië. Bij terugkomst komt haar Nederlandse familie tijdens de Japanse bezetting in een kamp terecht. Daardoor verliest Alima haar familie, werk en huis. Ze wordt verliefd op onafhankelijkheidsstrijder Riboet en raakt zwanger. Als Riboet na de capitulatie omkomt bij een politionele actie, wil haar familie dat ze ‘eerzaam’ trouwt met haar zwager, maar Alima kiest ervoor om als alleenstaande moeder met haar dochter haar eigen weg te gaan in het onafhankelijke Indonesië. Beerends vertelt Alima’s verhaal met archiefbeelden, geluid, muziek en een vertelstem. Alima praat met haar vroeg overleden moeder, die ze altijd bij haar voelt. Zo horen we van haar verwachtingen, angsten en verlangens. Het verhaal van Alima staat symbool voor de verhalen van de baboes als beroepsgroep. Het toont de ingewikkelde koloniale relatie waarin zij zich als ‘bijna familie’ bevonden. Ze waren de spil van het Nederlandse familieleven in voormalig Nederlands-Indië, maar behoorden nooit echt tot die familie. In de roerige tijd rond de Tweede Wereldoorlog zorgde dat voor heftige dilemma’s en loyaliteitsconflicten.

Cast & Regisseur

Nieuws over Ze noemen me Baboe