compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > On the Basis of Sex > Filmagenda

On the Basis of Sex

***1/20
Waardering: 3.3/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

biografie, drama, filmhuis

BioscoopAgenda van On the Basis of Sex

On the Basis of Sex in de bioscoop

Delen op facebook
De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je On the Basis of Sex zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Het waargebeurde verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones), die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof bevocht.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
On the Basis of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten.

On the Basis of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten. In de film On the Basis of Sex staat Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) in 1971 aan het begin van haar carrière en worstelt zij met discriminatie op basis van geslacht. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksisme te veranderen. Ruth Bader Ginsburg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd. Anno 2019 is haar verhaal relevanter dan ooit.