compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Shakespeare-Wallah > Filmagenda

Shakespeare-Wallah

***1/20
Waardering: 3.5/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldAngst

drama, filmhuis

BioscoopAgenda van Shakespeare-Wallah

Shakespeare-Wallah in de bioscoop

Delen op facebook
De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Shakespeare-Wallah zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Shakespeare Wallah volgt de waargebeurde avonturen van de familie van Felicity Kendal die als theatergroep door India reizen tijdens de laatste dagen van de Engelse koloniale overheersing.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Het elegante en sfeervolle Shakespeare Wallah was de film die Merchant Ivory Productions op de internationale filmkaart zette. Het leverde James Ivory lovende kritieken op en wordt inmiddels beschouwd als klassieker.

Het elegante en sfeervolle Shakespeare Wallah was de film die Merchant Ivory Productions op de internationale filmkaart zette. Het leverde James Ivory lovende kritieken op en wordt inmiddels beschouwd als klassieker. Shakespeare Wallah volgt de waargebeurde avonturen van de familie van Felicity Kendal die als theatergroep door India reizen tijdens de laatste dagen van de Engelse koloniale overheersing. De Buckingham-spelers proberen de Britse traditie hoog te houden door Shakespeare-toneelstukken voor te dragen voor het grote publiek, kostscholen en plaatselijke royalty's, maar kunnen niet concurreren met de razend populaire Bollywood-filmindustrie. James Ivory's film toont ook de turbulente relatie tussen de jonge actrice Lizzie (Kendal) en Sanju (Shashi Kapoor), een rijke Indiase playboy. Maar hun romance wordt gedwarsboomd door allerlei hindernissen, niet in het minst door Manjula (Jaffrey), een vurige Indiase filmster die ook verliefd is op Sanju.