compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Abeltje > Nieuws

Abeltje

***1/20
Waardering: 3.3/5

Nieuws over de film Abeltje

Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweld

avontuur, familiefilm

Nieuws over Abeltje

A van Abeltje film in de maak

14-10-2014 Het boek A van Abeltje wordt verfilmd. Dit is het vijfde werk van Annie M.G. Schmidt waarvan een speelfilm wordt gemaakt. A-Film maakte dit onlangs bekend. Het verhaal speelt zich af na de avonturen van Abeltje, dat destijds in 1998 uitkwam.

Gouden Kalf voor Burny Bos

27-8-2014 Gisteren is bekend gemaakt dat producent Burny Bos het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs krijgt. Hij krijgt deze voor zijn bijzondere bijdrage aan de Nederlandse film.

Film over Watersnoodramp 1953

Nijenhuis gaat een film over de Watersnoodramp in Zeeland in 1953 maken

2-5-2008 In september 2009 zal de film 'De Storm' door Nijenhuis en de Levita Film & TV B.V. worden uitgebracht. Hoofdrollen zijn voor Sylvia Hoeks en Barry Atsma. Ben Sombogaart van De Tweeling zal de film regisseren.

Paard van Sinterklaas deze week dubbel bekroond

Gouden Film en publieksprijs voor kinderfilm

27-10-2005 UTRECHT - Meer dan 100.000 bioscoopgangers hebben Het Paard van Sinterklaas bezocht in de afgelopen twee weken. Het Nederlands Filmfestival heeft de kinderfilm daarom bekroond met een Gouden Film.

Eerste opnames Kruistocht in Spijkerbroek

Verfilming kinderboek Thea Beckman van start

21-6-2005 DRESDEN (ANP) - Afgelopen weekend zijn in het Duitse Dresden de opnames begonnen voor "Crusade in Jeans" de verfilming van het populaire kinderboek van de vorig jaar overleden Thea Beckman.

Annie M. G. Schmidt nog steeds hot

In Pluk van de Petteflet figureert sprinkhaan met Balkenende-trekjes.

27-10-2004 AMSTERDAM - Volgende maand gaat de volgende verfilming van het boek van Annie M.G. Schmidt in première.

Ben Sombogaart verfilmt Sjoerd Kuyper-verhaal

20-8-2004 AMSTERDAM - Regisseur Ben Sombogaart werkt aan een film samen met kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper. De titel van het project luidt 'Jimmy weet het beter'. De producent is Burny Bos, die het nieuws donderdag bekend maakte.

Erica Terpstra speelt burgemeester in film

10-3-2004 ALMERE - Erica Terpstra gaat de rol vervullen van burgemeester in de film Pluk van de Petteflet, die 17 november in première gaat. Dat werd woensdag duidelijk tijdens de presentatie van de cast in een filmstudio in Almere.

Veel belangstelling voor Pipo-film

25-11-2003 AMSTERDAM - De bioscoopfilm van Pipo de Clown slaat aan. Het eerste weekend bezochten meer dan 27.000 mensen de film. Dat heeft distributeur Independent Films maandag gemeld.

Sombogaart verfilmt 'Pluk van de Petteflet'

5-10-2003 AMSTERDAM - Regisseur Ben Sombogaart gaat het boek 'Pluk van de Petteflet' van Annie M.G. Schmidt verfilmen. Dat heeft hij zondag gemeld. Het wordt geen poppenfilm zoals eerder gepland stond, maar een film met echte acteurs.

Sombogaart verfilmt Kruistocht in Spijkerbroek

4-3-2003 Regisseur Ben Sombogaart gaat het boek 'Kruistocht in Spijkerbroek' van Thea Beckman verfilmen. Dat heeft hij maandag gezegd. De Rotterdamse producent Kees Kasander heeft de rechten van het boek gekocht. De eerste versie van het Engelstalige script is af.

Verfilming Griezelbus in de maak

Première in november 2003

10-1-2003 Er komt een verfilming van de populaire kinderboekenreeks De Griezelbus van schrijver Paul van Loon. Dat heeft distributeur Warner Bros. afgelopen woensdag bevestigd. De film zal worden geproduceerd door Burny Bos.