compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Black Butterflies

Nieuws over de film Black Butterflies

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruikAngst

Nieuws over Black Butterflies

Paula van der Oest, Copyright 2011 ArjoFrank

Paula van der Oest cast Van Houten en Aaron Paul

6-11-2015 Paula van der Oest heeft de cast bekend gemaakt van haar internationale film The Parts You Lose. Breaking Bad-acteur Aaron Paul zal naast Carice van Houten in de film te zien zijn.

Paula van der Oest verfilmt Tonio

25-8-2014 De roman Tonio van A.F.Th. van der Heijden wordt verfilmd. Het boek zal worden verfilmd door Paula van der Oest die eerder Lucia de B. en Black Butterflies maakte.

Paula van der Oest (c) Arjo Frank

Paula van der Oest hoofdgast NFF 2013

28-5-2013 Regisseur Paula van der Oest is dit jaar de Gast van het Jaar op de aankomende editie van het Nederlands Film Festival.

Regisseur voor Lucia de B. verfilming.

28-5-2012 Paula van der Oest, bekend als regisseur van Black Butterflies, gaat het leven van Lucia de Berk verfilmen. De rechten van het boek van de Berk waren al een tijd geleden aangekocht. Nu is er dus ook een regisseur bekend. Verpleegster Lucia de Berk zat zes jaar onschuldig in de gevangenis.

Will Koopman geflankeerd door de actrices Suzanne Visser en Linda de Mol neemt het publieksprijs voor Beste Nederlandse film in ontvangst.

Rembrandt Awards uitgereikt

13-3-2012 Gisteravond zijn de Rembrants Awards uitgereikt. Prijzen waren er voor Rutger Hauer (De Heineken Ontvoering), Carice van Houten (Black Butterflies) en voor Gooische Vrouwen (Will Koopman). Onze fotograaf was erbij.

Drie van de vier Gooische vrouwen zijn genomineerd (c) Arjo Frank/BiosAgenda

Genomineerden voor Rembrandt awards bekend

1-2-2012 Vandaag zijn de genomineerden voor de Rembrandt awards bekend gemaakt. Dit jaar is er een nieuwe categorie voor beste jeugdfilm omdat de organisatie vindt dat 'dat Nederland erg goed en creatief is op het gebied van produceren voor een specifieke jonge doelgroep.'

(c) Arjo Frank/Biosagenda

Uitreiking Gouden Kalveren 2011

3-10-2011 Op vrijdagavond 30 september werden voor de 31ste keer de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival. Biosagenda.nl was erbij en maakte een video- en fotoreportage.

Het felbegeerde goud

Tweede deel nominaties Gouden Kalveren bekend

28-9-2011 Gisteravond zijn de laatste genomineerden van de Gouden Kalveren bekend gemaakt waaronder die van Beste Film, Beste acteur en beste actrice. Biosagenda.nl maakte een korte compilatie

Publieksprijs voor boekverfilmingen

Publiek spreekt zich uit of film beter is dan het boek

18-8-2011 De filmprijs voor boekverfilmingen tijdens het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen valt nu onder auspiciën van de boekenuitgevers.

Black Butterflies aan 50 landen verkocht

30-6-2011 De film Black Butterflies is aan 50 landen verkocht. De film van Paula van der Oest zal onder meer in de Scandinavische landen, Frankrijk, Taiwan en Zwitserland te zien zijn.

Carice van Houten met Rutger Hauer tijdens de premiere van Black Butterflies

Biografie Carice van Houten komt eraan

Bekende Nederlanders doen een boekje open

17-6-2011 Filmjournalist Ab Zagt heeft een biografie over Carice van Houten voltooid. Aan de hand van gesprekken met diverse BN-ers is het boek 'Carice, een Portret in Woord en Beeld' tot stand gekomen.

Black Butterflies haalt goud

27-5-2011 Black Butterflies heeft gisteren de gouden status behaald. Dat betekent dat 100.000 mensen de film met Carice van Houten en Rutger Hauer gezien hebben.

Carice van Houten wint Tribeca award

29-4-2011 Carice van Houten heeft gisteren op het New Yorkse Tribeca film festival een award gewonnen voor beste actrice. Deze award kreeg ze voor haar rol als Ingrid Jonker in Black Butterflies.

Frans van Gestel (c) Jaap Vrenegoor

Frans van Gestel hoofdgast op NFF 2011

Producent van o.a. Alles is Liefde is gast van het jaar

27-4-2011 Vandaag heeft de organisatie van het Nederlands Film Festival zijn hoofdgast bekend gemaakt. Dit jaar is de keuze gevallen op producent Frans van Gestel.

TheReview: Black Butterflies

30-3-2011 De Nederlandse film Black Butterflies gaat over de Zuid-Afrikaanse Ingrid Jonker, een dichteres die pas na haar dood bekend werd toen Nelson Mandela een gedicht van haar voorlas bij zijn eerste rede voor het Zuid-Afrikaanse Parlement in 1994.

Galapremiere Black Butterflies

24-3-2011 Afgelopen dinsdag ging onder veel media belangstelling de film Black Butterflies in première. Gisteren konden we de foto's al laten zien: nu hebben we ook bewegend beeld!

Première Black Butterflies in beeld

23-3-2011 Gisteren ging de film Black Butterflies in première. Onder belangstelling van veel pers kwamen cast en crew naar Tuschinksi. Onze fotograaf was er uiteraard ook en maakte weer mooie plaatjes.


Cast & Regisseur

Rutger Hauer
Rutger Hauer
Abraham Jonker
Carice van Houten
Carice van Houten
Ingrid Jonker
Grant Swanby
Grant Swanby
Jan Rabie
Leon Clingman
Leon Clingman
Valkenberg receptionist
Greg Latter
Greg Latter
Scenario
Black Butterflies poster