compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 13-8 t/m 19-8
Film van de week!
MENU
Home > Films > Borgman > Nieuws
Borgman

Nieuws over de film Borgman

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Nieuws over Borgman

© NFF/Felix Kalkman

Marc en Alex van Warmerdam winnen een Gouden Kalf

26-9-2016 Dit weekend is er in Utrecht het Gouden Kalf voor de Filmcultuur uitgereikt aan Marc en Alex van Warmerdam. Dit speciale Kalf wordt uitgereikt aan hen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse filmcultuur.

Verkiezing publieksprijs NFF geopend

1-9-2014 Per vandaag kan iedereen stemmen op het UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm, de publieksprijs van het Nederlands Film Festival. Negentien Nederlandse films maken kans op deze prijs.

(c) Festival de Cannes

Programmering Cannes 2014 bekend gemaakt

17-4-2014 Vandaag is de programmering bekend gemaakt van het meest prestigieuze filmfestival van de wereld: Cannes. Dit jaar vindt dat plaats van 14 tot en met 25 mei.

Yolande Moreau in restaurant Filmhuis Den Haag © 2014 BiosAgenda.nl

Yolande Moreau: Ik maak cinema op het scherpst van de snede!

Interview met de zeer gevierde actrice Yolande Moreau over haar tweede film die zij regisseert

6-2-2014 De Brusselse actrice Yolande Moreau debuteerde tien jaar geleden zeer succesvol als regisseur. Toch heeft ze nu pas haar tweede film 'Henri' klaar. Is ze kopschuw geworden? Heeft ze een verklaring voor het succes van de Belgische cinema en wat mogen we verwachten van haar nieuwste film 'Henri'.

(c) Cinemien

'La Grande Bellezza en Borgman beste films 2013'

27-12-2013 De Kring van Nederlandse Filmjournalisten heeft La grande bellezza uitgeroepen tot film van het jaar. De beste Nederlandse film van het jaar was Borgman.

De beste film van 2013 volgens BiosAgenda: La Vie D'Adele

De beste films van 2013!

23-12-2013 Het einde van het jaar is in zicht! Altijd een leuk moment voor eindejaarslijstjes. Wat waren nu de beste films van 2013? De redactie van BiosAgenda.nl heeft gestemd en we een top-5!

(c) Wild Bunch

Buitenlandse Oscarinzendingen bekend

20-12-2013 The Academy Of Motion Picture Arts And Sciences heeft bekend gemaakt welke negen films maken kans op een Oscar voor Beste Buitenlandse film. De Nederlandse inzending Borgman heeft het niet gered.

Borgman krijgt Gouden Film

31-10-2013 De Nederlandse zwarte komedie Borgman heeft ondertussen al meer dan 100.000 bezoekers getrokken en verdient dus een Gouden Film. Regisseur Alex van Warmerdam, zijn broer en producent Marc van Warmerdam en hoofdrolspeler Hadewych Minis mochten woensdagavond de prijs in ontvangst nemen.

Borgman geselecteerd AFI

29-10-2013 Borgman is geselecteerd voor het festival van het American Film Institute, dat volgende maand plaatsvindt in Los Angeles. Hierdoor is deze Nederlandse zwarte komedie een stapje dichterbij een Oscar. Borgman won eerder deze maand drie Gouden Kalveren.

Borgman naar Tokyo

8-10-2013 De film Borgman van Alex van Warmerdam is geselecteerd voor het Tokyo International Film Festival. De film gaat over een man die in een villawijk terecht komt, na zijn komst volgen duistere gebeurtenissen. Vorige week won Borgman drie Gouden Kalveren.

(c) Lucia Gugliemetti

Gouden Kalveren uitgereikt

4-10-2013 Vanavond werden vanaf 20:55 de Gouden Kalveren uitgereikt. Ze staan bekend als de belangrijkste filmprijzen van Nederland. Al sinds 1981 worden deze beeldjes jaarlijks uitgereikt. De film Wolf had met maar liefst acht nominaties de meeste kans op slagen vanavond.

(c) NFF - Lucia Guglielmetti

Alle Gouden Kalveren nominaties bekend

2-10-2013 Gisteren konden we de eerste helft van de Gouden Kalveren nominaties bekend maken. Vandaag is de rest van de nominaties bekend gemaakt. Vooral Wolf is vaak genomineerd.

Still van Borgman

Borgman naar Oscars

13-9-2013 Vandaag is bekend gemaakt dat de film Borgman geselecteerd is als Nederlandse inzending voor de Oscars. Geen vreemde keus gezien het internationale succes van de film.

Borgman naar European Film Awards

9-9-2013 Nog meer buitenlands succes voor Borgman: de film van Alex van Warmerdam is geselecteerd voor de European Film Awards 2013. De awards worden in december in Berlijn uitgereikt.

Genomineerden afficheprijs NFF bekend

5-9-2013 Het Nederlands Film Festival staat voor de deur en vandaag zijn de genomineerden van de Cinema.nl Afficheprijs bekend gemaakt.

Speelweek 35: deze week in première

28-8-2013 Volgende week is de zomervakantie dan echt voor iedereen afgelopen. Gelukkig komen er deze week nog vier mooie films uit! De film van de week is Borgman.

Van Warmerdam krijgt oeuvreprijs in Griekenland

26-8-2013 Alex van Warmerdam heeft in Griekenland een prijs gekregen voor zijn hele oeuvre tijdens filmfestival van Athene. Hij maakte onder andere de films De laatste dagen van Emma Blank en Ober. Zijn nieuwe film Borgman gaat 29 augustus in première.

Borgman krijgt grootste voorpremiere ooit

7-8-2013 De verwachtingen voor de film Borgman zijn hoog gespannen. Dat blijkt uit het feit dat maar liefst 140 bioscopen de film in een voorpremière gaan draaien. Daarmee is het de grootste voorpremière ooit in Nederland. De voorpremière vindt plaats op 28 augustus.

Meer buitenlands succes voor Borgman

31-7-2013 De Nederlandse film Borgman lijkt steeds meer voet aan de grond te krijgen in het buitenland. Enige tijd geleden wisten we te melden dat de film is geselecteerd voor een Texaans filmfestival. Daar komen nu twee festivals bij.

Nederlandse film naar Texaans filmfestival

25-7-2013 Zowel Borgman als De Wederopstanding van een Klootzak zijn geselecteerd voor het filmfestival van Austin, Texas. Borgman was eerder dit jaar te zien op het filmfestival van Cannes.

La Vie d'Adele wint Gouden Palm

26-5-2013 De film La vie d'Adèle van Abdellatif Kechiche heeft zojuist in Cannes de Gouden Palm voor Beste Film gewonnen.

Borgman met succes in première in Cannes

20-5-2013 Borgman, de nieuwe film van Alex van Warmerdam, is succesvol in premiere gegaan op het filmfestival van Cannes. De film kreeg niet alleen een lange staande ovatie, ook de recensies in de internationale media zijn overwegend positief.

Still uit Borgman (c) Cinéart Nederland BV

Nieuwe van Warmerdam in competitie in Cannes

18-4-2013 Borgman, de nieuwe film van Alex van Warmerdam, is toegevoegd aan het officiele competitieprogramma van het filmfestival van Cannes: dit is de eerste Nederlandse film in 38 jaar die dit is gelukt.