compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Buddy > Nieuws

Buddy

***1/20
Waardering: 3.3/5

Nieuws over de film Buddy

Voor alle leeftijdenAudiodescriptie beschikbaar

documentaire, filmhuis

Nieuws over Buddy
Adri Schrover, Monique Lesterhuis, John Appel, Heddy Honigmann en Piotr van Dijk © 2019 Friso Spoelstra

Kristallen Film Voor Buddy

1-2-2019 De documentaire Buddy van Heddy Honigmann heeft de Kristallen Film-status behaald. De documentaire, over de onvoorwaardelijke liefde tussen hulphonden en hun baasjes, is door 10.000 bezoekers gezien in de bioscoop.

Recensie Buddy

3-1-2019 In haar nieuwste documentaire, die op het IDFA in première ging en daar hoge ogen gooide, volgt Heddy Honigmann zes mensen en hun hulphonden.

Italiaanse Il Dono winnaar Matad'or

The Motorcycle Diaries wint Leeuwarder Courant Publieksprijs

16-11-2004 LEEUWARDEN - Het Noordelijk Film Festival maakte zondagavond na een spannende strijd de winnaars op diverse onderdelen bekend. In de Interregio Competitie ging de hoofdprijs film Il Dono, terwijl het publiek The Motorcycle Diaries met de LC Publieksprijs bekroonde.

Synopsis distributeur
Fascinerende, multi-getalenteerde, onmisbare honden en hun liefhebbende baasjes.

‘’Zonder Mister zouden we nu waarschijnlijk niet meer samen zijn.’’ Patricia heeft het over de hond die haar man ‘s nachts wakker maakt als zijn nachtmerries hem terug brengen naar de oorlog in Afghanistan. Dankzij Mister houdt het huwelijk van veteraan Trevor en Patricia stand en kan hij weer vader zijn voor zijn kinderen. ??In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Ze zijn speciaal opgeleid om hen te helpen in het leven dat niet altijd makkelijk is. Dankzij de ongelooflijke vaardigheden van hun honden zijn zij echter zo onafhankelijk als mogelijk.  Hulphond Kaiko helpt Erna bijvoorbeeld met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan. Hans vertrouwt volledig op zijn grote liefde, geleidehond Missy. En de rebelse Annebel gaat nergens heen zonder Kay, haar kameraad en ‘verpleger’ die over haar waakt als de pijn overweldigend wordt. Makker is al met pensioen. Jarenlang bracht hij de blinde, koppige Edith overal naartoe. Nu zijn ze allebei oud, maar nog steeds onafscheidelijk. ??Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.