compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

De Club van Lelijke Kinderen

Nieuws over de film De Club van Lelijke Kinderen

Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

actie, avontuur, familiefilm

Nieuws over De Club van Lelijke Kinderen

Cinekid staat weer voor de deur

9-10-2019 Cinekid, het grootste kinderfilmfestival ter wereld vind plaats op 19 en 25 oktober. Duizenden kinderen en hun ouders kunnen op de Westergas in Amsterdam weer de mooiste nieuwe films, tv-series en docu’s zien.

De liefde voor lelijke kinderen

9-10-2019 De film De Club van Lelijke Kinderen is 9 oktober in prémiere gegaan. Biosagenda.nl mocht langskomen in Amsterdam om de cast te interviewen. We spraken Jeroen van Koningsbrugge, Katja Schuurman en Georgina Verbaan maar ook de regisseur Jonathan Elbers.

Georgina Verbaan, Katja Schuurman en Edwin Jonker zijn de bad guys in De Club van Lelijke Kinderen © 2018 ArjoFrank | BiosAgenda.nl

Katja Schuurman wederom in Club van Lelijke Kinderen

19-10-2018 De opnames voor De Club van Lelijke Kinderen starten vandaag en is ook meteen bekend gemaakt door de producent dat Georgina Verbaan, Edwin Jonker en Katja Schuurman te zien zijn als de bad guys. De Club van Lelijke Kinderen draait vanaf 9 oktober 2019 in de bioscoop.

Beeld uit video bekendmaking

Zangeres Maan maakt speelfilmdebuut

19-9-2018 Zangeres Maan de Steenwinkel maakt haar speelfilmdebuut als Joy, de oudere zus van hoofdpersonage Paul in de familiefilm De Club van Lelijke Kinderen. Paul is een jongen met flaporen, gespeeld door Sem Huismann, die moet vluchten om niet opgesloten te worden in de gevangenis voor lelijke kinderen.

Poster van 'De Club van Lelijke Kinderen' (c) Independent Films Nederland 2018

Jeroen van Koningsbrugge in film Club van Lelijke Kinderen

Ook Jelka van Houten speelt in familiefilm

10-7-2018 De eerste 2 acteurs van de cast van de familiefilm De Club van Lelijke Kinderen zijn bekend. Jeroen van Koningsbrugge en Jelka van Houten zullen de vader en moeder spelen van hoofdpersonage Paul. De audities voor de rol van Paul en zijn oudere zus zijn nog in volle gang.

Promotiemateriaal voor 'De Club van Lelijke Kinderen' (c) 2018.

'Lelijke' kinderen gezocht voor film

Grootste online auditie ooit voor 'De Club van Lelijke Kinderen'

24-5-2018 Kinderen met een bijzonder uiterlijk en een wens om in een film te spelen kunnen auditie doen voor een rol in de nieuwe Nederlandse film De Club van Lelijke Kinderen. De makers zoeken kinderen met bijvoorbeeld flaporen, sproeten, of beugel in deze grootste online casting ooit in Nederland.

De Club van Lelijke Kinderen verschijnt in februari in de bios.

De Club van Lelijke Kinderen wordt speelfilm

Opnames beginnen deze zomer

16-3-2018 Het kinderboek 'De Club van Lelijke Kinderen' van Koos Meinderts wordt verfilmd tot speelfilm. Deze plannen waren al in 2015 bekend, maar deze zomer gaan de opnames ook daadwerkelijk van start. De regie ligt in handen van Jonathan Elbers, die ook de in 2012 uitgekomen korte film-versie regisseerde.

De Club van Lelijke Kinderen wordt lange film

29-6-2015 De Club van Lelijke Kinderen wordt opnieuw verfilmd. Het boek van Koos Meinderts werd al eerder tot een korte film gemaakt. Ditmaal wordt er een lange speelfilm gedraaid en het scenario is in de maak.

Filmsetbezoek De Club van Lelijke Kinderen

6-3-2012 BiosAgenda.nl bezocht de filmset van de kinderfilm De Club van Lelijke Kinderen, een afstudeerfilm van een drietal producenten van de Filmacademie.

Synopsis distributeur
De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts onder regie van Jonathan Elbers.

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?