compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > De Dirigent > Nieuws

De Dirigent

****0
Waardering: 4/5

Nieuws over de film De Dirigent

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAudiodescriptie beschikbaar

drama, filmhuis

Nieuws over De Dirigent
Still uit De Dirigent, Christanne de Bruijn als Antonia Brico © 2017 VARSBAYD

Ook De Dirigent naar China

12-4-2019 In het vervolg op het succes van Prooi is nu ook de Nederlandse speelfilm De Dirigent van Maria Peters aan China verkocht. Naast China hebben ook Taiwan, Zuid Korea en Japan de film aangekocht. Naar verwachting zal de film ook in deze 3 landen in de bioscoop worden uitgebracht.

Regisseur Will Koopman en actrice Bracha van Doesburgh met de Gouden Film voor All you need is love (C) 2018 Grasshopperstudios / Joke Schut

Gouden Film voor All you need is love en De dirigent

12-12-2018 De Dirigent en All You Need Is Love zijn bekroond met een Gouden Film. Beide films trokken meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop. Het zijn de elfde en twaalfde film die dit jaar deze status hebben gekregen.

Christanne de Bruijn en Benjamin Wainwright, Copyright 2018 ArjoFrank Fotografie

Première De Dirigent in beeld

24-10-2018 Gisteravond ging de langverwachte biopic De Dirigent — over de eerste vrouwelijke dirigent die professioneel aan de slag ging — met in de hoofdrol Christanne de Bruijn, die haar speelfilmdebuut maakt.

Synopsis distributeur
Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen? De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.