compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Films > De Oost > Nieuws
De Oost

Nieuws over de film De Oost

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

Nieuws over De Oost

Opnames gabber-thriller gestart

Nieuwe film van Jim Taihuttu: Hardcore Never Dies

24-3-2023 De opnames voor de nieuwe film van regisseur Jim Taihuttu (De Oost, Wolf, Rabat) Hardcore Never Dies - over de gabber-scene - zijn van start met in de hoofdrollen Joes Brauers, Jim Deddes en Rosa Stil (Scheel). Vanaf 9 november 2023 in de bioscoop.

Opnames boekverfilming ZOMERVACHT van start

13-6-2022 De bestseller van Jaap Robben ZOMERVACHT wordt verfilmd door debuterende speelfilmregisseur Joren Molter. De film - die in 2023 in de bioscoop uit komt - heeft in de hoofdrollen Micha Hulshof, debutant Joël in 't Veld en de jonge Vlaamse acteur Jarne Heylen gecast.

Fedja de Huet wint Beste Hoofdrol in De Veroordeling

De Veroordeling grote winnaar Gouden Kalveren

Winaars Gouden Kalveren

1-10-2021 De Veroordeling werd de grote winnaar van de 41e Gouden Kalveren met vier Kalveren (Beste Film en Beste Hoofdrol). De Slag om de Schelde wint 5 technische Kalveren. Judeska In da House wint de prijs van het publieks.

Meeste bioscopen open op 5 juni

Ongeveer helft van bioscopen open en veel Nederlandse films

31-5-2021 Meer dan de helft van de bioscopen op 5 juni weer open gaan. Groots wordt uitgepakt met de Nederlandse speelfilm De Slag om de Schelde. De Oost krijgt eindelijk een bioscooppremière en Bon Bini: Judeska in da House krijgt een re-release.

Bioscopen weer open per 5 juni

Maximaal 50 personen per zaal en 1,5 meter, grote NL-films openenen 2021

28-5-2021 Vanavond is tijdens de persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge aangekondigd dat de bioscopen met mindere beperkingen dan de vorige keer weer open mogen. Mondkapjes- en 1,5 meter plicht blijft en voor de meeste zalen geldt een maximum van 50 bezoekers.

Opening bioscopen nog onzeker voor wat betreft vorm en exacte datum

Bioscopen sneller open, hoe nog onduidelijk

Nederlandse vereniging van bioscopen en filmtheaters wil snel open

26-5-2021 Door de aanhoudende dalende corona-cijfers doet het gerucht de ronde dat de bioscopen al op 5 juni open gaan. Hoeveel mensen er in de bioscopen mogen — 30, 50 of meer — is nog onduidelijk. Vrijdag 19:00 uur komt mogelijkerwijs het antwoord.

Marwan Kenzari in De Oost

Prime Video geeft eerste beelden De Oost vrij

13-4-2021 Prime Video geeft de eerste beelden van De Oost vrij, van Jim Taihuttu (Wolf, Rabat), met in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin) en 'Shooting Star' Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Hollands Hoop). Vanaf 13 mei te zien op Prime Video

Martijn Lakemeier op de rode loper van Gek op Oranje © 2018 Fotografie ArjoFrank | BiosAgenda.nl

Martijn Lakemeier Europese Shooting Stars 2021

12-1-2021 Martijn Lakemeier is één van de tien Europese Shooting Stars voor 2021, naast acteurs uit Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Litouwen, Noord-Macedonië, Portugal en Zweden. De 24e editie van de prestigieuze award wordt digitaal gehouden van 23 tot 25 februari 2021.


Cast & Regisseur

Marwan Kenzari
Marwan Kenzari
Raymond Westerling
Peter Paul Muller
Peter Paul Muller
Majoor Penders
Mike Reus
Mike Reus
Kamp Commandant Mulder
Jim Taihuttu
Jim Taihuttu
Regisseur