compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Dikkertje Dap > Nieuws

Dikkertje Dap

***1/20
Waardering: 3.5/5

Nieuws over de film Dikkertje Dap

Voor alle leeftijden

familiefilm

Nieuws over Dikkertje Dap
Liam de Vries als Dikkertje Dap © 2018 Independent Films

Familiefilm Dikkertje Dap Krijgt Bioscooprelease In China

14-8-2018 De familiefilm Dikkertje Dap van regisseur Barbara Bredero is verkocht aan China en zal daar eind 2018 te zien zijn in de bioscoop. Het is voor het eerst in vijf jaar dat een Nederlandse jeugdfilm in release gaat in China.

Liam de Vries als Dikkertje Dap (c) 2017

Dikkertje Dap wint 2 Russische prijzen

19-7-2018 De familiefilm Dikkertje Dap heeft op het International Film Festival in het Russische Yaroslavl de juryprijs en publieksprijs gewonnen. Hiermee is de film van regisseur Barbara Bredero winnaar van de 2 belangrijkste prijzen van het festival.

Interview cast Gek van oranje

De eerste film over het oranjegevoel

17-2-2018 Regisseur Pim van Hoeve legt uit waarom zijn nieuwe film Gek van oranje een feelgoodfilm is. „Het gaat niet alleen over romantiek, maar over alle soorten relaties. (...) Uiteindelijk loop je naar buiten met een blij gevoel.”

Eva van de Wijdeven, Loes Luca en Jelka van Houten klinken het glas in Huisvrouwen Bestaan Niet.

'Huisvrouwen Bestaan Niet' best bezochte film

29-1-2018 De Nederlandse romkom Huisvrouwen bestaan niet heeft meer dan 260.000 bezoekers getrokken sinds het uitkomen van de film op 21 december 2017. Hiermee passeert Huisvrouwen bestaan niet Dikkertje Dap als best bezochte film die in 2017 werd uitgebracht.

Dikkertje Dap geselecteerd voor Berlinale 2018

19-12-2017 De familiefilm Dikkertje Dap van regisseur Barbara Bredero is geselecteerd voor het festivalprogramma Generation van het Berlin International Film Festival 2018 en beleeft in Berlijn zijn internationale première en dingt mee naar de Kristallen Beer. Vanaf 1 maart zal de film onder de titel MEIN FREUND, DIE GIRAFFE ook te zien zijn in de Duitse bioscopen.

Herfstvakantie 2017: UPDATE filmtips voor dit jaar

15-10-2017 De herfstvakantie, de najaarsvakantie, de regenvakantie is begonnen! Wat doe je het liefst deze herfst? De bioscoop induiken natuurlijk. Traditioneel zetten wij wat tips op een rij. We hebben de lijst geactualiseerd met de films van deze week.

Dikkertje Dap in recordaantal zalen

3-10-2017 De familiefilm Dikkertje Dap — naar het versje van Annie M.G. Schmidt — draait in 147 bioscopen. Het oude record van 145 voor een openingsweek staat op naam van Verschrikkelijke Ikke 3 (NL). Zie ook ons interview met de cast.

Martijn Fisher en Liam de Vries © 2017 BiosAgenda

Interview met Dikkertje Dap

In gesprek met de cast van de familie film naar een versje van Annie M. G. Schmidt

27-9-2017 Generaties zijn met het versje Dikkertje Dap mee opgegroeid en nu is er een film gemaakt met een universeel thema aan het versje verbonden. Voor het eerst naar school gaan. BiosAgenda sprak met de cast van de film.

Deel van poster van NFF 2017

NFF barst los met breed aanbod

20-9-2017 De 37e editie van het Nederlands Film Festival laat uiteraard premières zien als Dikkertje Dap, Broeders en Tulipani, maar ontwikkelt zich steeds meer tot multi-media festival met VR, games en 48-uurs-projecten. De NFF begint vanavond!

Taalboek van Paulien Cornelisse wordt film

13-9-2016 Het boek 'Taal is zeg echt maar mijn ding' van Paulien Cornelisse wordt verfilmd. Dat meldt filmjournalist Ab Zagt in het Algemeen Dagblad.

Synopsis distributeur
Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.
Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.