compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Films > Dunkirk > Nieuws
Dunkirk

Nieuws over de film Dunkirk

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Nieuws over Dunkirk

Still uit 'Onze Jongens in Miami'

Onze Jongens 2 weer aan kop

VOD Trends: Week 19, 5 mei 2020

5-5-2020 Trend: Met Schindler's List en Dunkirk twee oorlogsfilms in de top 10. Onze Jongens in Miami neemt de koppositie weer over.

George MacKay speelde eerder al in WOI-drama in Private Peaceful © 2012 Fluidity Films

Opnames film 1917 met Benedict Cumberbatch

Mega-productie precies op tijd voor het Oscar-seizoen

2-4-2019 De opnames voor de film 1917 van Oscar-winnende regisseur Sam Mendes zijn van start gegaan afgelopen maandag. De film volgt twee jonge Britse soldaten George MacKay en Dean-Charles Chapman gedurende een dag tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Sally Hawkins in the film THE SHAPE OF WATER. Photo by Kerry Hayes. © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Shape of Water grote winnaar Oscars

Nederlanders vallen buiten de prijzen

5-3-2018 'The Shape of Water' van Guillermo del Toro heeft zondagnacht de Oscar voor de beste film gewonnen. Daarnaast won de 13 keer genomineerde film in de categorieën beste regisseur, beste soundtrack en beste vormgeving. Wij zetten alle winnaars voor je op een rijtje.

Douglas Booth in Loving Vincent.

Van Gogh-directeur naar Oscar-uitreiking

Directeur Van Gogh-museum naar uitreiking

2-3-2018 Directeur Alex Rüger van het Van Gogh Museum is zondagnacht aanwezig bij de Oscar-uitreiking in Hollywood. Als de animatiefilm Loving Vincent de Oscar wint voor 'beste animatie', zal hij ook het podium betreden.

Frances McDormand voor haar billboards.

'Three Billboards' grote winnaar Bafta Awards

'The Shape of Water' valt ook vaak in de prijzen.

19-2-2018 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, was de grote winnaar tijdens de Britse Bafta Awards. De film won zowel de prijs voor beste film, Britse film, scenario, beste actrice (Frances McDormand) en bijrol (Sam Rockwell). 'The Shape of Water' van Guillermo del Toro won de Bafta voor de beste regisseur.

De Franse actrice Isabelle Huppert in Elle.

Britse critici: 'Elle' beste niet-Engelstalige film

29-1-2018 De film Elle van de Nederlands/Amerikaanse regisseur Paul Verhoeven heeft de onderscheiding voor 'Foreign Language Film of the Year' gewonnen tijdens de London Critics' Circle Film Awards. De grote winnaar van de avond was Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd voor een Oscar © 2015 Arjo Frank | BiosAgenda

Vooral filmhuisfilms genomineerd voor Oscars 2018

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd

23-1-2018 De nominaties voor de 90e Academy Awards zijn vanmiddag bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. The Shape of Water is maar liefst 13 maal genomineerd, Dunkirk is 8 maal genomineerd en Darkest Hour kreeg vijf nominaties. Zondag 4 maart 2018 worden de Oscars uitgereikt.

Nominaties 24e Screen Actors Guild Awards

14-12-2017 Gisteren werden de nominaties bekend gemaakt voor voor de 24th Annual Screen Actors Guild Awards, een prijzen-festijn voor acteurs en uitvoerende artiesten op tv- en film-gebied. Opvallend was de grote overeenkomsten bij de nominaties met die van de Golden Globe. De tv-show wordt uitgezonden op 21 januari.

75e Golden Globes: interessante nieuwkomers

12-12-2017 Het award-seizoen komt goed op gang met de nominaties voor de Golden Globes. Steven Spielberg en Guillermo del Toro zijn goed voor veel nominaties. Opvallend zijn de namen van nieuwkomers als Timothée Chalamet, Michel Williams, Margot Robbie, Daniel Kaluuya en Mary J. Blige tussen die van de veteranen te zien.

Speelweek 30: nieuw in de bioscoop!

26-7-2017 De zomervakantie is weer aangebroken. Dat betekent dat er een hoop nieuwe kinderfilms uitkomen. Maar ook voor volwassenen is genoeg te genieten.

© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc., Ratpac-Dune Entertainment LLC and Ratpac Entertainment, LLC

Recensie Dunkirk

'Verplichte film voor filmliefhebbers'

21-7-2017 Filmliefhebbers kijken er al tijden naar uit: Dunkirk, de nieuwste film van Christopher Nolan (The Dark Knight, Memento, Interstellar). We kunnen de film nu eindelijk aanschouwen.

© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc., Village Roadshow Films North America Inc. and RatPac-Dune Entertainment LLC ? U.S., C

Speelweek 29: nieuw in de bioscoop!

19-7-2017 Het is Vierdaagse in Nijmegen en dat betekent dat de werknemers van BiosAgenda zich bezig houden met feest! Als het alsnog te druk wordt gaan we alsnog lekker de bioscoop in! Er komen zeven nieuwe films uit en de film van de week is Dunkirk.

Christopher Nolan

Nieuwe Nolan wordt deels gefilmd in Nederland

31-5-2016 De nieuwe film van Christopher Nolan (Inception, Interstellar) wordt opgenomen in Nederland. In Flevoland om precies te zijn.
Cast & Regisseur