compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Eraserhead > Nieuws

Eraserhead

***1/20
Waardering: 3.5/5

In heaven everything is fine

Nieuws over de film Eraserhead

Niet voor personen jonger dan 16 jaarAngst

filmhuis

Nieuws over Eraserhead

David Lynch maakt geen films meer

8-5-2017 David Lynch heeft aangegeven geen films meer te maken. De regisseur van Eraserhead en "Mullholland Drive" is nog wel betrokken bij het nieuwe seizoen van Twin Peaks.

Vanaf donderdag: North by Northwest

14-6-2011 Donderdag 16 juni gaat er in Amsterdam een nieuw filmfestival van start: North by Northwest. Het belooft een filmfestival te worden voor jong en oud met livemuziek, cross-over performances, kinderworkshops en bijzonder eten.

Synopsis distributeur
De Citizen Kane van de horrorfilm.

‘De Citizen Kane van de horrorfilm’, schreef Schokkend Nieuws. Veertig jaar na de première is David Lynchs cultklassieker opnieuw te zien, nu in een spiksplinternieuwe digitale restauratie (4K). Het speelfilmdebuut van David Lynch is terug in de bioscopen, samen met de documentaire David Lynch: The Art Life.
Eraserhead is even enigmatisch gebleven als zijn schepper, regisseur en beeldend kunstenaar David Lynch. Diens lange-speelfilmdebuut ging 19 maart 1977 in première op het Filmex Film Festival in Los Angeles, trok niet meer dan 25 bezoekers maar groeide in de jaren daarna uit tot cultklassieker. De film was in Nederland pas in 1983 te zien.