compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Fahrenheit 9/11

Nieuws over de film Fahrenheit 9/11

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Nieuws over Fahrenheit 9/11

Controversiële Trump documentaire FAHRENHEIT 11/9 vanaf september in NL

31-8-2018 Splendid Film heeft de rechten bemachtigd van de documentaire over president Donald Trump: Fahrenheit 11/9 die een provocerende en komische kijk geeft op de tijd waarin we leven.

Michael Moore klaagt producenten aan

8-2-2011 Documentairemaker Michael Moore heeft de producenten Harvey en Bob Weinstein aangeklaagd. Volgens Moore heeft de Weinstein Company winst van zijn film weggesluisd.

Kredietcrisis volgens Michael Moore

Filmmaker Michael Moore verkiest kredietcrisis boven buitenlandbeleid van VS.

14-11-2008 De nieuwe film van Michael Moore zal niet meer handelen over het buitenlandbeleid van Bush en de veranderende houding van de wereld tegenover Amerika. Hij heeft zijn focus verplaatst naar de Amerikaanse economie en de wereldwijde kredietcrisis.

Michael Moore brengt gratis documentaire uit

Film wordt gepubliceerd op internet

5-9-2008 De controversiële documentairemaker Michael Moore zal op 23 september zijn nieuwe documentaire Slacker Uprising gratis uitbrengen via het internet. Moore hoopt jonge mensen te stimuleren om te gaan stemmen bij de komende presidentsverkiezingen.

Nieuwe film Michael Moore onder vuur

Amerikaanse regering poogt film uit de bioscoop te houden.

22-5-2007 Na Bowling for Columbine en Fahrenheit 9/11 komt regisseur Michael Moore opnieuw met een uitermate kritische film over de Amerikaanse maatschappij. Dit keer neemt hij de gezondheidszorg onder de loep in de film Sicko. Op het filmfestival van Cannes werd deze voor het eerst vertoond in aanwezigheid van Moore.

The Passion meest omstreden film

Entertainment Weekly maakt lijst controversiële films

13-6-2006 LOS ANGELES - Mel Gibson's The Passion of the Christ is volgens het Amerikaanse weekblad Entertainment Weekly de meest omstreden film allertijden.

Filmstudenten reiken Gouden Ui uit

Prijs is voor slechtste Nederlandse film

27-9-2005 Utrecht - Een groep vierdejaarsstudenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie reiken tijdens het Nederlands Film Festival een onderscheiding uit voor de slechtste Nederlandse filmproductie van het afgelopen jaar.

What the Bleep zet nieuwe trend

Eigenaardige documentaire bejubeld en verguisd

10-5-2005 LOS ANGELES - Het is een documentaire en het is een verhaal, het is wetenschap en het is spiritualiteit. What the Bleep Do We Know!? is niet te beschrijven, maar scoort wel.

Grote namen op Filmfestival Cannes

58e filmfestival van Cannes start 11 mei

21-4-2005 PARIJS - Befaamde regisseurs als Wim Wenders, Jim Jarmusch, Gus Van Sant, David Cronenberg en Lars Von Trier tonen hun laatste films op het prestigieuze festival.

Acteerprestaties Bush en Berry niet best

'Acteurs' krijgen Golden Raspberry.

28-2-2005 LOS ANGELES - Dit weekend werden de Gouden Frambozen toegekend aan de acteurs met de slechtste acteerprestaties.

Filmhuisbezoek passeert twee miljoen

Ook 2005 beloof goede cijfers

3-2-2005 De Nederlandse Filmhuizen, tot 1 januari '05 georganiseerd in de Associatie van Nederlandse Filmtheaters (ANF) hebben in 2004 voor het eerst de magische grens van 2 miljoen bezoeken doorbroken.

Gibson gelooft heilig in Passion

Geen promotiecampagne in race naar Oscars

23-11-2004 LOS ANGELES - De periode voorafgaand aan de Oscaruitreiking wordt door filmproducenten steeds meer aangewend om hun films de hemel in te prijzen.

Spanjaarden oogsten Europese nominaties

European Film Academy (EFA) Awards bekendgemaakt

12-11-2004 BARCELONA - OP 11 december worden de EFA Awards uitgereikt. Donderdag werden de nominaties bekendgemaakt.

'Michael Moore probeert kiezers om te kopen'

6-10-2004 LANSING - Republikeinen willen dat Michael Moore wordt vervolgd wegens omkoping van kiezers. De Amerikaanse filmmaker en schrijver zou studenten in de staat Michigan ondergoed, chips en pastamaaltijden hebben aangeboden in ruil voor hun toezegging op 2 november te zullen gaan stemmen.

Documentaires breken bezoekersrecords

30-9-2004 AMSTERDAM - De documentaires 'Fahrenheit 9/11' en 'Etre et Avoir' hebben allebei 200.000 bezoekers getrokken. Dat hebben de distributeurs Paradiso en Contact Film donderdag bekendgemaakt. Het is voor de eerste keer in dertig jaar tijd dat documentaires in Nederland zoveel publiek trekken

Hollywood-componist Bernstein overleden

19-8-2004 LOS ANGELES - De Amerikaanse componist van filmmuziek Elmer Bernstein is op 82-jarige leeftijd in Ojai bij Los Angeles overleden. Dat meldden media donderdag. Bernstein schreef de muziek voor ruim tweehonderd televisie- en filmproducties

'Fahrenheit 9/11' ook filmhit in Nederland

26-7-2004 AMSTERDAM - De documentaire 'Fahrenheit 9/11' van de Amerikaanse regisseur Michael Moore heeft het afgelopen weekeinde 40.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken. In de grote steden waren vele zalen uitverkocht.

Whoopi Goldberg ontslagen na Bush-grappen

15-7-2004 LOS ANGELES - Whoopi Goldberg is ontslagen door dieetfirma Slim Fast, wegens een aantal seksueel getinte grollen over de Amerikaanse president Bush. Slim Fast is onderdeel van Unilever. Deze multinational heeft laten weten dat ze een reclamespot met Goldberg niet langer uitzendt.

'Fahrenheit 9/11' kaskraker in VS

28-6-2004 LOS ANGELES - De film 'Fahrenheit 9/11' van de Amerikaanse regisseur Michael Moore was in het weekeinde in de bioscopen in de Verenigde Staten een kaskraker. Uit voorlopige cijfers blijkt dat er voor zeker $8,2 miljoen (€6,9 miljoen) aan kaartjes is verkocht.

Filmkeuring buigt niet voor 'Fahrenheit 9/11'

24-6-2004 LOS ANGELES - De Amerikaanse filmkeuring (MPAA) heeft voet bij stuk gehouden in de ruzie over de minimumleeftijd voor het zien van Fahrenheit 9/11, de uiterst kritische documentaire van Michael Moore over president Bush. Dit meldde The Los Angeles Times woensdag.

Michael Moore maakt toch geen film over Blair

14-6-2004 LOS ANGELES - Documentairemaker Michael Moore zal geen film maken over de rol van Groot-Brittannië en premier Tony Blair in Irak. Dat stelt Moore, regisseur van 'Bowling for Columbine' en 'Fahrenheit 9/11', op zijn website. Eerder had Moore verklaard dat wel van plan te zijn.

Michael Moore neemt ook Blair op de korrel

12-6-2004 LOS ANGELES - De Amerikaanse regisseur Michael Moore wil een documentaire maken over de rol van de Britse premier Tony Blair in de oorlog in Irak. Moore werd onder meer bekend met zijn controversiële film 'Fahrenheit 9/11', die zeer kritisch is over president Bush.

Broers Weinstein kopen rechten Fahrenheit 9/11

Beelden Nicholas Berg niet gebruikt

29-5-2004 LOS ANGELES - De filmbazen Harvey en Bob Weinstein hebben de rechten van 'Fahrenheit 9/11' van regisseur Michael Moore verworven. De oprichters van filmstudio Miramax hebben de omstreden documentaire gekocht van Disney, zo liet het amusementsconcern vrijdag weten.

'Fahrenheit 9/11' wint topprijs Cannes

Aziatische acteurs winnen acteursprijzen

22-5-2004 CANNES - De documentaire 'Fahrenheit 9/11' van Michael Moore is de grote winnaar geworden van Cannes. Niet alleen kreeg de film na vertoning de langste staande ovatie ooit tijdens het festival van Cannes, de film heeft nu ook de Gouden Palm gewonnen.

Eerste filmbeelden mishandeling Iraakse gevangenen

19-5-2004 CANNES - De omstreden documentaire 'Fahrenheit 9/11' toont de eerste filmbeelden van de mishandeling van Iraakse krijgsgevangenen door Amerikaanse soldaten. Dat zei regisseur Michael Moore op het filmfestival van Cannes na de wereldpremière van zijn nieuwe film.

Filmfestival Cannes van start

13-5-2004 CANNES - In Cannes is woensdagavond het 57e internationale filmfestival van start gegaan. Duizenden belangstellenden, fotografen en veiligheidsbeambten volgden de aankomst van de filmsterren voor het festivalpaleis. Hoogtepunt van het festival is de uitreiking van de Gouden Palm op 22 mei.

Fahrenheit 9/11 wel in Nederland te zien

7-5-2004 AMSTERDAM - De omstreden documentaire Fahrenheit 9/11 van regisseur Michael Moore komt wel in Nederland uit. Distributeur Paradiso heeft de film, die volgende week op het filmfestival in Cannes in première gaat, al aangekocht. Dat heeft een zegsvrouw van de distributeur bekendgemaakt.

Disney blokkeert Moore-film wegens kritiek op Bush

6-5-2004 WASHINGTON - Het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney heeft distributeur Miramax, waarvan het eigenaar is, verboden een documentaire van Michael Moore op de markt te brengen. Daarin wordt scherpe kritiek geuit aan het adres van president George Bush. Dat meldde het dagblad The New York Times woensdag.

Achttien films dingen mee naar Gouden Palm

22-4-2004 PARIJS - Achttien films dingen volgende maand naar de Gouden Palm van het filmfestival van Cannes. Drie producties komen uit de Verenigde Staten en drie uit Frankrijk.


Cast & Regisseur

George W. Bush
George W. Bush
Zichzelf (archive footage)
Michael Moore
Michael Moore
Zichzelf - Narrator
Michael Moore
Michael Moore
Regisseur
Fahrenheit 9/11 poster