compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Films > Karakter > Nieuws
Karakter

Nieuws over de film Karakter

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldAudiodescriptie beschikbaar

Nieuws over Karakter

Jim Bakkum en Lieke van Lexmond in Casanova's

Galapremières afgelast of opgeschort

Meerdere premières geschrapt tijdens NFF 2020

29-9-2020 UPDATE 30-09-2020. De nieuwe verscherpte covid-19-maatregelen zorgen dat meerdere gala filmpremières worden uitgesteld of afgelast, dit heeft grote impact op het Nederlands Film Festival. Ook de première komende maandag van romkom Casanova's wordt uitgesteld.

Nederlands Film Festival 2020 van start

De 40e editie is Corona-proof

25-9-2020 De 40e editie van het Nederlands Film Festival is vanavond van start gegaan in Utrecht en vanuit maar liefst 100 bioscopen kan er ook mee gekeken worden. De openingsfilm is de nieuwe film Bulado die zich op Curaçao afspeelt. Komende week elke dag een première.

Een drama met zingende dromen

Setreport van de drama-musical Poor Boy

6-12-2019 Momenteel worden er opnames gemaakt voor de nieuwe Nederlandse drama met onder meer Thekla Reuten in de hoofdrol. Het is wel drama met een twist, want sommige scènes wordt leentje buur gespeeld met musicals. BiosAgenda.nl ging op onderzoek uit.

Kim Pieters, Viggo Neijs en Rick Engelkes © 2019 Fotograaf ArjoFrank Fotografie

Engelkes, Pieters en Löw in film KRUIMELTJE

22-4-2019 De hoofdcast van de bioscoopfilm "Kruimeltje" werd bekend gemaakt door producent REP: Rick Engelkes, Ilse Warringa, Kim Pieters en Victor Löw. De opnames zijn deze week van start gegaan en Kruimeltje is vanaf 5 februari 2020 te zien in de bioscoop.

NFF opent met nieuwe Mike van Diem

14-6-2017 Het Nederlands Film Festival opent dit jaar met de nieuwe film van Mike van Diem: Tulipani. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt.

Georgina Verbaan (c) Arjo Frank

Georgina Verbaan in nieuwe Mike van Diem

25-4-2014 Anderhalf jaar geleden wist Jeroen van Koningsbrugge ons te vertellen dat hij bezig was met een nieuwe film met regisseur Mike van Diem. De film wordt binnenkort gedraaid en er is een nieuwe hoofdrolspeler bekend: Georgina Verbaan.

Still van Borgman

Borgman naar Oscars

13-9-2013 Vandaag is bekend gemaakt dat de film Borgman geselecteerd is als Nederlandse inzending voor de Oscars. Geen vreemde keus gezien het internationale succes van de film.

MovieBit: Nieuwe film Mike van Diem op komst

Jeroen van Koningsbrugge in The Surprise

12-11-2012 BiosAgenda.nl was aanwezig op de set van Hemel op Aarde, de nieuwe film van Pieter Kuijpers. Daar spraken we Jeroen van Koningsbrugge die wist te melden dat er nieuwe film van Mike van Diem op komst is.

Shortlist Oscars niet-Engelstalige films bekend

Nederlandse Dunya & Desie niet geselecteerd

14-1-2009 De Nederlandse inzending voor de Oscars, Dunya & Desie, staat niet op de shortlist van negen films die nog kans maken op de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. 22 januari worden de definitieve vijf genomineerden bekendgemaakt.

Jan Decleir wint prijs beste acteur in VS

Acteur onderscheiden op Tiburon International Film Festival

25-3-2008 De Belgische acteur Jan Decleir (Karakter, Off Screen) heeft op het Tiburon International Film Festival (TIFF) de Golden Reel Award voor beste acteur gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn rol in de Belgische film Man zkt vrouw.

Tamar van den Dop regisseert eerste speelfilm

Actrice regisseerde eerder succesvolle korte film

22-9-2005 AMSTERDAM - Actrice Tamer van den Dop gaat in december haar eeste speelfilm regisseren, dat maakte productiemaatschappij Phanta Vision deze week bekend.

Banken willen filminvesteerders terugbetalen

17-4-2004 DEN BOSCH - Drie banken willen beleggers in films van de failliete filmproducent Laurens Geels hun geld teruggeven. Het gaat om 22 miljoen euro die door voornamelijk particulieren bijeen is gebracht.

Filmbedrijf Geels is failliet

20-3-2004 AMSTERDAM - Het productiebedrijf First Floor Films is failliet. Daarmee is het filmbedrijf van producent Laurens Geels volkomen ineengestort. Op 25 februari was Geels' andere productie-BV, First Floor Features, al failliet verklaard.

De Tweeling wint geen Oscar

1-3-2004 HOLLYWOOD - De Nederlandse film 'De Tweeling' is niet bekroond met een Oscar. Het begeerde beeldje in de categorie Buitenlands Gesproken Films ging zondagavond naar de Canadese film 'The Barbarian Invasions'.

Filmbedrijf Laurens Geels in financiële problemen

12-11-2003 AMSTERDAM - Filmbedrijf First Floor Features zit in de financiële problemen. Banken hebben accountantsbureau Deloitte en Touche gevraagd onderzoek te doen naar de gang van zaken in het bedrijf van filmproducent Laurens Geels.

Spaanse versie All Stars trekt miljoenen bezoekers

25-10-2003 AMSTERDAM - De Spaanse remake van de Nederlandse film 'All Stars' is een groot bioscoopsucces. Dat heeft geestelijk vader Jean van de Velde vrijdag gezegd.

Gouden Kalf voor acteur Jan Decleir

10-9-2003 AMSTERDAM - De Vlaamse acteur Jan Decleir ontvangt tijdens de Openingsavond van het Nederlands Film Festival op woensdag 24 september het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs 2003. Dat heeft de organisatie van het filmfestival gisteren gemeld.

'De Tweeling' Nederlandse Oscarinzending van 2004

27-8-2003 AMSTERDAM - De Tweeling van regisseur Ben Sombogaart is gekozen als Nederlandse inzending voor de Oscars in 2004. Dat heeft Holland Film, die zich bezighoudt met de promotie van Nederlandse films in het buitenland, dinsdag bekendgemaakt.

Spanning rond Oscaruitreiking

18-3-2003 De veiligheidsmaatregelen zullen streng zijn, winnaars mogen in hun dankwoord geen uitspraken over de oorlog doen en een aantal genomineerden weigert al te komen. De spanning rond de uitreiking van de Oscars dit jaar neemt toe.

'Zus & Zo' genomineerd voor Oscar

film opnieuw in roulatie

12-2-2003 Paula van der Oest is met haar film 'Zus & Zo' genomineerd voor een Oscar in de categorie beste buitenlandse film. In de strijd om het felbegeerde gouden beeldje neemt Van der Oest het op tegen vier anderen.

Oscarwinnaars aan de deur bij Donner

5-2-2003 Oscarwinnaars Fons Rademakers, Marleen Gorris, Mike van Diem en Michael Dudok de Wit hebben informateur Donner verzocht de filmstimulering in stand te houden.

Hollywood-debuut voor Mike van Diem

29-8-2002 De Nederlandse filmregisseur Mike van Diem gaat in Hollywood de actiekomedie 'Godforsaken' regisseren. Dat heeft de Amsterdamse filmproducent Anton Scholten, met wie Van Diem bevriend is, bevestigd.


Cast & Regisseur