compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Loving Vincent

Nieuws over de film Loving Vincent

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGeweldAngst

Nieuws over Loving Vincent

Sally Hawkins in the film THE SHAPE OF WATER. Photo by Kerry Hayes. © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Shape of Water grote winnaar Oscars

Nederlanders vallen buiten de prijzen

5-3-2018 'The Shape of Water' van Guillermo del Toro heeft zondagnacht de Oscar voor de beste film gewonnen. Daarnaast won de 13 keer genomineerde film in de categorieën beste regisseur, beste soundtrack en beste vormgeving. Wij zetten alle winnaars voor je op een rijtje.

Douglas Booth in Loving Vincent.

Van Gogh-directeur naar Oscar-uitreiking

Directeur Van Gogh-museum naar uitreiking

2-3-2018 Directeur Alex Rüger van het Van Gogh Museum is zondagnacht aanwezig bij de Oscar-uitreiking in Hollywood. Als de animatiefilm Loving Vincent de Oscar wint voor 'beste animatie', zal hij ook het podium betreden.

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd voor een Oscar © 2015 Arjo Frank | BiosAgenda

Vooral filmhuisfilms genomineerd voor Oscars 2018

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd

23-1-2018 De nominaties voor de 90e Academy Awards zijn vanmiddag bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. The Shape of Water is maar liefst 13 maal genomineerd, Dunkirk is 8 maal genomineerd en Darkest Hour kreeg vijf nominaties. Zondag 4 maart 2018 worden de Oscars uitgereikt.

75e Golden Globes: interessante nieuwkomers

12-12-2017 Het award-seizoen komt goed op gang met de nominaties voor de Golden Globes. Steven Spielberg en Guillermo del Toro zijn goed voor veel nominaties. Opvallend zijn de namen van nieuwkomers als Timothée Chalamet, Michel Williams, Margot Robbie, Daniel Kaluuya en Mary J. Blige tussen die van de veteranen te zien.

100.000 bezoekers voor LOVING VINCENT

27-11-2017 Zaterdagavond werd de 100.000e bezoeker van Loving Vincent feestelijk ontvangen in filmtheater Lantaren Venster in Rotterdam. De volledig geschilderde film over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh, ging 26 oktober in première.

'Loving Vincent' wnnaar publieksprijs PAFF

9-10-2017 De eerste compleet geschilderde film Loving Vincent — over het leven en dood van Vincent van Gogh — werd afgelopen zondag (8-10-2017) bekroond met PAFF-award, de prijs horend bij het vijfdaagse Parool Film Festival Amsterdam.


Cast & Regisseur

Jerome Flynn
Jerome Flynn
Dr. Gachet
Douglas Booth
Douglas Booth
Armand Roulin
Robert Gulaczyk
Robert Gulaczyk
Vincent Van Gogh
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Marguerite Gachet
Chris O'Dowd
Chris O'Dowd
Postman Roulin
Hugh Welchman
Hugh Welchman
Regisseur