compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

Michiel de Ruyter

****0
Waardering: 4/5

Nieuws over de film Michiel de Ruyter

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

actie, biografie, historie

Nieuws over Michiel de Ruyter
Beeld uit 'Michiel de Ruyter' (c) 2015

Dubbelfilm over Tachtigjarige Oorlog in de maak

Veelomvattend historisch epos duurt minstens 5 uur

13-6-2019 Na Michiel de Ruyter en Redbad werkt producent Klaas de Jong aan het scenario van een derde veelomvattend epos. Deze 5 uur durende film - die uit twee delen zal bestaan - behandelt de Tachtigjarige Oorlog en heeft als werktitel 'Tachtig Jaar Oorlog'.

Loes Haverkort, de Deense acteur Søren Malling en Gijs Naber in 'Redbad' (c) 2018

Recensie Redbad

Episch geweld in de polder overtuigt deels

29-6-2018 De meest epische film ooit in de Nederlandse filmgeschiedenis komt er bekaaid af in de pers. Terecht, of is het typisch Nederlands gezeur omdat iemand zijn kop boven het maaiveld uitsteekt? BiosAgenda.nl zoekt het uit.

Loes Haverkort, Søren Malling en Gijs Naber in Redbad (2018)

Friese film Redbad verkocht aan Engeland

Ook voormalig Joegoslavië koopt spektakel-epos

18-5-2018 Redbad komt uit in het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse historische epos is verkocht aan de Britse distributeur 'Signature Pictures'. Dat maakt sales agent 'Incredible Film' bekend in een gesprek met BiosAgenda.nl.

Jan Verdijk en Kurt Platvoet gingen zelf met 3 awards naar huis © BiosAgenda.nl

Korte film A Man Falls From The Sky grote winnaar Shortcutz Awards

Heddy Honigmann gelauwerd voor haar oeuvre

22-1-2018 De Nederlandse korte film 'A Man Falls From The Sky' won maar liefst 6 van de 11 awards tijdens de vijfde editie van Shortcutz Amsterdam. Heddy Honigmann kreeg de Career Award voor haar bijdrage aan de Nederlandse film.

Gala van de Gouden Kalveren in beeld

De 35e editie van het NFF

4-10-2015 Afgelopen vrijdag werden de Gouden Kalveren uitgereikt. Uiteraard met de nodige pracht en praal. BiosAgenda brengt de topacteurs en ander creatieve talenten van de filmindustrie die op de Rode Loper gespot werden.

Top 3 Publieksprijs NFF bekend

25-9-2015 De drie kanshebbers voor het Gouden Kalf van het Publiek zijn bekend: Michiel de Ruyter, Bloed, Zweet & Tranen en De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard maken kans op de publieksprijs.

De Ontsnapping ook uit NFF gehaald

21-9-2015 Na Michiel de Ruyter zal nu ook De Ontsnapping niet meer te zien zijn op het Nederlands Film Festival. Volgens de producenten hebben te weinig leden van de Academy de film kunnen zien.

Michiel de Ruyter teruggetrokken uit NFF

19-9-2015 Producent Klaas de Jong heeft zijn film Michiel de Ruyter teruggetrokken uit het Nederlands Film Festival. De Jong doet dit uit onvrede met de nominaties van de Gouden Kalveren.

Bron: NFF

Dit zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren 2015

1-9-2015 Zojuist zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren 2015 bekend gemaakt. Deels gebeurde dit via het TV-programma De Wereld Draait Door. Gluckauf maakt veel kans op een beeldje met tien nominaties.

Frank Lamers en Sanne Langelaar herenigd in Sneekweek

1-7-2015 Frank Lammers en Sanne Langelaar zullen te zien zijn in de film Sneekweek. Eerder waren beide te zien in Michiel de Ruyter. De rest van de Sneekweek cast wordt volgende week onthuld.

Platina Film voor Michiel de Ruyter

23-2-2015 Michiel de Ruyter heeft 400.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Daarmee heeft de film de Platina Status bereikt. De film is sinds 29 januari in de bioscoop te zien.

Gouden Film voor Michiel de Ruyter

3-2-2015 Het gaat goed met de Nederlandse film: gisteren kwam het bericht dat Homies een Gouden Film heeft gekregen, vandaag is bekend geworden dat ook Michiel de Ruyter 100.000 bezoekers naar de bioscoop heeft weet te trekken.

Speelweek 5: nieuw in de bioscoop

28-1-2015 Een historisch epos, een spons, een sprookje en veel arthouse. We hebben een volle én veelzijdige speelweek voor ons! Er komen maar liefst elf nieuwe films uit en de film van de week is Michiel de Ruyter.

Frank Lammers, Copyright 2015 ArjoFrank Fotografie

Première Michiel de Ruyter in foto's

28-1-2015 Het kan je waarschijnlijk niet zijn ontgaan: de film Michiel de Ruyter is in premiere gegaan. Onze fotograaf wist zich te mengen tussen alle geïnteresseerde media die wilde fotograferen en filmen. Kijk nu naar de foto's!

12+ versie van Michiel de Ruyter

13-1-2015 De film over Nederlandse volksheld Michiel de Ruyter krijgt een 12+ versie. Dit vanwege de grote interesse vanuit scholen en culturele instellingen. Daarom heeft regisseur Roel Reiné, een kindvriendelijke versie gemaakt, naast de originele 16+ versie.

Frank Lammers als Michiel de Ruyter (c) Arjo Frank

Setbezoek Michiel de Ruyter in foto's

8-8-2014 De opnames van Michiel de Ruyter zitten erop. Onze fotograaf was aanwezig bij twee bijzondere opnames: een zeeslag en de begrafenis uit de film. In deze bijzondere en exclusieve foto-serie krijg je een mooi kijkje achter de schermen.

De cast van Michiel de Ruyter (c) Arjo Frank

Castpresentatie Michiel de Ruyter: de Johan Cruyff van de 17e eeuw

14-5-2014 BiosAgenda.nl was aanwezig bij de presentatie van de cast van Michiel de Ruyter. We spraken daar onder andere met hoofdrolspeler Frank Lammers en regisseur Roel Reiné. Ook vele andere leden van de cast komen aan het woord.

Frank Lammers speelt Michiel de Ruyter (c) Arjo Frank

Castpresentatie Michiel de Ruyter in foto's

12-5-2014 Afgelopen vrijdag werd de cast gepresenteerd van Michiel de Ruyter en wij hebben de foto's! We hebben praktisch de complete cast weten te fotograferen dus er zijn lekker veel foto's!