compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Midnight in Paris

Nieuws over de film Midnight in Paris

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDrugs en alcoholmisbruik

Nieuws over Midnight in Paris

Films op het dakterras in Amsterdam © 2019 Rooftop Movie Floor 17

Flevoland en Noord-Holland BuitenBios

20-7-2019 Film en TV zijn belangrijk in Amsterdam en Flevoland, waarschijnlijk omdat beiden de vlakste provincies zijn van Nederland ideal om buiten naar de film te kijken. BiosAgenda.nl zocht uit waar alle (tijdelijke) locaties voor buitenfilms zijn in deze twee provincies.

Cannes 2016 opent met Woody Allen

29-3-2016 Het filmfestival van Cannes heeft zijn openingsfilm bekend gemaakt: Café Society, de nieuwe film van Woody Allen.

Lea Seydoux in La Vie D'Adele (c) Cineart

Lea Seydoux in Bond 24

10-10-2014 Franse actrice Léa Seydoux zal hoogstwaarschijnlijk als femme fatale te zien zijn in de nieuwste Bond-film. Dat melden diverse media op basis van een bericht van the Daily Mail.

Steden willen Woody Allen

21-8-2013 Zowel Stockholm en Rio de Janeiro hebben aangeboden om een Woody Allen film volledig te financieren als de filmmaker de film opneemt in hun stad. Woody Allen neemt het aanbod in beraad.

Deze week in première: speelweek 30

25-7-2012 Iedere woensdag zet BiosAgenda.nl de nieuwe première films voor je op een rij. De volgende zeven films zijn vanaf 26 juli in de bioscoop te zien.

De uitreiking van de Oscars vond gisternacht plaats.

Oscar naar The Artist

Weinig verrassingen onder de winnaars

27-2-2012 Gisternacht zijn de Oscars, ookwel bekend als the Academy Awards uitgereikt. The Artist won de Oscar voor Beste Film.

Tom Sherak (voorzitter van de Academy) en actrice Jennifer Lawrence maakten de nominaties bekend. Hier het moment dat Rundskop wordt aangekondigd.

Rundskop genomineerd voor een Oscar

Bekendmaking van de Oscarnominaties 2012

24-1-2012 De Oscarnominaties zijn dan eindelijk bekendgemaakt. De film Hugo heeft maar liefst elf nominaties, op de hielen gevolgd door The Artist met tien, en op afstand met zes nominaties Moneyball en War Horse. De grote verrassing is dat Rundskop (Engelse titel Bullhead) genomineerd is in de categorie beste film in een buitenlandse taal.

(c) 20th Century Fox

Weinig verrassingen bij Golden Globes

16-1-2012 Gisteren zijn de Golden Globes uitgereikt. Er zaten niet echt grote verrassingen tussen de winnaars. The Descendants van George Clooney won de award voor beste Drama Film.

Film by the Sea van start

Première Midnight in Paris

12-9-2011 Afgelopen vrijdag was de opening van Film by the Sea. Traditioneel komt 'tout beau monde' van Zeeland en omstreken in gala voor de vertoning van de openingsfilm in zeven zalen tegelijk. Het team van BiosAgenda.nl was er bij.

Publieksprijs voor boekverfilmingen

Publiek spreekt zich uit of film beter is dan het boek

18-8-2011 De filmprijs voor boekverfilmingen tijdens het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen valt nu onder auspiciën van de boekenuitgevers.

Filmhuis Hoorn wordt Cinema Oosereiland

Officiële opening in oktober 2011

16-8-2011 Vanaf 2 september kent Hoorn een nieuw bioscoop Cinema Oostereiland, het is een voortzetting van Filmhuis Hoorn op een nieuwe locatie en met meer zalen. Op de programmering staan premières zoals Midnight in Paris (Woody Allen), IDFA zomertour en de eerste 3D-vertoning in Hoorn.

Still uit Midnight in Paris met rechts Owen Wilson

Maria Peters en Paul Verhoeven in jury FbtS

22-6-2011 Maria Peters en Paul Verhoeven zullen dit jaar plaatsnemen in de jury van Film By The Sea, het filmfestival in Vlissingen wat in september plaats vindt.

Faye Dunaway © photo by Jerry Schatzberg – Artwork: H5 (M. Lelièvre, B. Parienté)

Het Filmfestival van Cannes start vandaag

11-5-2011 Het beroemdste en misschien wel het meest prestigieuze filmfestival van de wereld start vandaag in Cannes. Twaalf dagen lang worden er de nieuwste films uit de hele wereld vertoond.

Faye Dunaway © photo by Jerry Schatzberg – Artwork: H5 (M. Lelièvre, B. Parienté)

Selectie voor Gouden Palm bekend

Cannes filmfestival maakt programma bekend

14-4-2011 De organisatie van het beroemde filmfestival in Cannes heeft de films die meedingen voor een Gouden Palm bekend gemaakt. Het festival zal plaats vinden van 11 tot en met 22 mei.