compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
MENU
Home > Films > Moonlight > Nieuws
Moonlight

Nieuws over de film Moonlight

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngstDrugs en alcoholmisbruik

Nieuws over Moonlight

Copyrighted

Black Panther-serie op komst

15-3-2024 Apple TV+ kondigt de serie The Big Cigar, een nieuwe gelimiteerde serie met André Holland als Black Panther-leider Huey P. Newton. Het drama met zes afleveringen gaat wereldwijd in première op 17 mei.

Do The Right Thing (Spike Lee, 1989)

Black Light werpt licht op 'zwarte cinema'

24-1-2020 De verbeelding van zwarte identiteit in film — van 1920 tot nu — staat centraal 6 maart t/m 15 aprill. Eye Filmmuseum nodigde twaalf gastcuratoren uit om voorstellingen te maken rondom films die zijn geselecteerd om hun zeggingskracht en unieke visuele stijl.

Beeld uit 'Hereditary' (c) 2018

Amerikaanse drive-in-bios in Valkenburg

27-7-2018 In Valkenburg bij Katwijk aan Zee zijn van 13 tot en met 15 september films te bekijken in een drive-in-bioscoop zoals die in de jaren '50 in Amerika bestonden. Er worden 3 films vertoond: Moonlight, Hereditary en Thelma & Louise.

Nick Robinson in 'Love, Simon' (c) 2018

Recensie Love, Simon

Doodgewoon uit de kast komen op school

12-6-2018 Love, Simon is een weinig opzienbarende highschoolfilm, die tegelijk precies om die reden opzienbarend is.

Guy Pearce als donderprekende dominee in Brimstone.

Brimstone en Moonlight beste films 2017

Filmjournalisten kiezen hun favorieten

29-12-2017 De Amerikaanse dramafilm Moonlight en de nederwestern Brimstone zijn door de Nederlandse filmpers verkozen tot de twee beste bioscoopfilms van het jaar. Moonlight werd door de 76 jurerende critici uitgeroepen tot beste film, terwijl Brimstone als de beste film van Nederlandse bodem uit de bus kwam.

Hoofdrolspeler Timothée Chalamet won de Gotham Award voor Breakthrough Actor © 2017 Unoversal Pictures

Call Me By Your Name wint 2 Gothams

28-11-2017 Call Me by Your Name heeft gisteravond tijdens de Gotham Independent Film Awards twee prijzen in de wacht gesleept: regisseur Luca Guadagnino won de Gotham Award voor Best Feature en hoofdrolspeler Timothée Chalamet won de Gotham Award voor Breakthrough Actor. Oscar-buzz.

Joe Kraemer, David Shire en Terence Blanchard © Film Fest Gent

Filmmuziekprijzen in Gent uitgereikt

David Shire krijgt Lifetime Achievement Award tijdens World Soundtrack Awards

19-10-2017 Op woensdagavond (18-10-2017) werden de World Soundtrack Awards uitgereikt — een van de belangrijkste internationale prijzen voor filmmuziek. Jóhann Jóhannsson won Best Film Composer of the Year.

James Baldwin

Moonlight regisseur verfilmt James Baldwin

11-7-2017 Barry Jenkins, regisseur van het Oscarwinnende Moonlight, heeft zijn nieuwe project bekend gemaakt. Hij gaat If Beale Street Could Talk van James Baldwin verfilmen.

Moonlight wint Oscar: verkeerde winnaar uitgeroepen

27-2-2017 De 89e editie van de Oscars zijn zeer opmerkelijk verlopen. La La Land werd uitgeroepen tot Beste Film tot bleek dat er een verkeerd kaartje was voorgelezen en dat Moonlight had gewonnen.

Wie wint de Oscar 2017?

25-2-2017 Het leukste van de Oscars is om ze te voorspellen om er vervolgens achter te komen dat je er volkomen naast zit! BiosAgenda doet ook een poging.

Rotterdam maakt winnaars bekend

6-2-2017 Het filmfestival in Rotterdam is dit weekend afgesloten met het bekend maken van de prijswinnaars, waaronder de winnaar van de Tiger Award.

20151023_Moonlight_D08_C1_K1_0121.tif

Speelweek 4: nieuw in de bios!

25-1-2017 Er komen deze week acht nieuwe films uit, waaronder de film Moonlight, die gisteren meerdere Oscarnominaties heeft gekregen. Moonlight is dan ook de film van de week.

Moonlight (c) Splendid

Moonlight recensie

'Teder en poëtisch'

25-1-2017 “Who is you?”, vraagt iemand Chiron. Het is de centrale vraag van Moonlight, Barry Jenkins’ tedere en poëtische film over identiteit.

Genomineerden Oscars 2017 bekend

24-1-2017 Zojuist zijn de genomineerden van the Acacdemy Awards bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. Vooral La La Land kreeg veel nominaties: 14 stuks om precies te zijn.

De prijs waar het allemaal om te doen is.

BAFTA's maakt genomineerden bekend

10-1-2017 De awards vliegen je deze dagen om de oren. Vandaag komen daar de BAFTA's bij, de belangrijkste Britse filmprijzen. Vooral La La Land is veel genomineerd.

Paul Verhoeven, Copyright 2016 ArjoFrank Fotografie

Paul Verhoeven wint twee Golden Globes

9-1-2017 Gisteravond zijn in Amerika de Golden Globes uitgereikt. Twee van de awards gingen naar Paul Verhoeven voor zijn film Elle.

Ryan Gosling en Emma Stone in La La Land

Golden Globes maakt genomineerden bekend

12-12-2016 Het is echt weer het seizoen van de awards. Vandaag zijn daar de Golden Globes aan toegevoegd, één van de belangrijkste prijzen voor film en televisie. Vooral La La Land heeft veel nominaties.

Boek van Heleen van Royen verfilmd

4-6-2004 AMSTERDAM (ANP) - Het boek 'De Gelukkige Huisvrouw' van schrijfster Heleen van Royen wordt verfilmd. Uitgeverij Vassallucci heeft daarover een contract getekend met productiemaatschappij De Luwte, meldde Vassallucci-directeur O. van Gelderen vrijdag. Paula van der Oest gaat het werk regisseren.

Nederlandse film over dubbelganger zoon Saddam

15-5-2004 CANNES - De Nederlandse producenten Staccato Films en Corino Films gaan een film maken over de dubbelganger van Uday Hussein, de gevreesde zoon van de voormalige dictator van Irak. Dat hebben zij donderdag bekendgemaakt op het filmfestival in Cannes.

Thailand boycot bekroonde Nederlandse drugsfilm

6-2-2004 BANGKOK/AMSTERDAM - De Thaise autoriteiten boycotten de Nederlandse film 'Moonlight'. Het drugsgebruik in de film stuitte de Thaise censuur ernstig tegen de borst. Dat heeft producent Staccato Films donderdag bekendgemaakt.

'Moonlight' uitgeroepen tot beste Europese film

21-10-2003 HOLLYWOOD - De speelfilm 'Moonlight' van de Nederlandse regisseuse Paula van der Oest is op het Hollywood Film Festival uitgeroepen tot beste Europese film.

Nieuwe Blikken festival in Gelderland

7-11-2002 Van 7 tot en met 20 november 2002 zijn in 17 Gelderse filmhuizen vele recente speelfilms, korte films, animatiefilms en documentaires te zien in het kader van het Nieuwe Blikken festival.

Ramses Shaffy krijgt Koninklijke onderscheiding

26-9-2002 Ramses Shaffy heeft woensdag tijdens de openingsavond van het 22e Nederlands Film Festival de koninklijke onderscheiding in de rang van Ridder van de Orde van de Nederlandse Leeuw ontvangen.


Cast & Regisseur

Shariff Earp
Shariff Earp
Terrence
Jaden Piner
Jaden Piner
Kevin (9)
Alex R. Hibbert
Alex R. Hibbert
Little (as Alex Hibbert)
Barry Jenkins
Barry Jenkins
Regisseur