compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

One Flew over the Cuckoo's Nest

****1/2
Waardering: 4.3/5

Nieuws over de film One Flew over the Cuckoo's Nest

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

drama, komedie

Nieuws over One Flew over the Cuckoo's Nest

TV-tip: One Flew over the Cuckoo's Nest, 22:35, CANVAS

5-7-2017 De rouwdouwer McMurphy wordt, omdat hij nergens anders plaatsbaar is, ter observatie opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar valt hij onder het regime van de hoofdzuster, die erop toeziet dat alles zo strikt en saai mogelijk verloopt op haar afdeling. Maar zijn komst wekt nogal wat beroering.

Nicholson in The Shining.

Eye presenteert Jack Nicholson retrospectief

23-6-2011 Het Eye Film Instituut presenteert van 30 juni t/m 31 augustus een Jack Nicholson retrospectief. Er zullen in een maand tijd meer dan dertig films worden vertoond.

One Flew over the Cuckoo's Nest krijgt re-release

15-4-2011 One Flew over the Cuckoo's Nest wordt gere-released door het Eye Film Instituut. De klassieker met Jack Nicholson zal vanaf 23 juni in de bioscoop te zien zijn.

Forman en Zaentz op Film by the Sea

13-5-2004 VLISSINGEN - Regisseur Milos Forman en filmproducent Saul Zaentz zijn te gast op de zesde editie van het filmfestival Film by the Sea. Dat heeft de organisatie van het evenement bekendgemaakt.

Michael Douglas krijgt ere-Golden Globe

19-11-2003 LOS ANGELES - Acteur en producent Michael Douglas krijgt in januari de ere-Golden Globe filmprijs voor zijn hele oeuvre. De Hollywood Foreign Press Association, die de prijzen toekent, maakte dat maandag in Los Angeles bekend.