compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Rabat > Nieuws

Rabat

***1/20
Waardering: 3.8/5

Nieuws over de film Rabat

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama

Nieuws over Rabat
Films op het dakterras in Amsterdam © 2019 Rooftop Movie Floor 17

Flevoland en Noord-Holland BuitenBios

20-7-2019 Film en TV zijn belangrijk in Amsterdam en Flevoland, waarschijnlijk omdat beiden de vlakste provincies zijn van Nederland ideal om buiten naar de film te kijken. BiosAgenda.nl zocht uit waar alle (tijdelijke) locaties voor buitenfilms zijn in deze twee provincies.

Willem de Bruin in 'Catacombe' (c) 2018

Eerste trailer Nederlandse thriller Catacombe

27-7-2018 De allereerste trailer van de Nederlandse voetbalthriller Catacombe staat online. De film is van de makers van de bekroonde film Rabat en komt 13 september in de bioscoop. De hoofdrol is voor de debuterende The Opposites-rapper Willem de Bruin.

Filmbeeld uit de korte film Plaster (Gips) © 2018 ShortCutz/BiosAgenda.nl

Hommage Wouter van Luijn - Herpublicatie Plaster

16-7-2018 De in Mallorca vermoorde filmmaker Wouter van Luijn was een belangrijke filmmonteur voor jonge filmmakers. Daarom publiceren we opnieuw de door hem gemonteerde korte film Plaster (Gips), die voor een ShortCutz-award was genomineerd.

Halina Reijn in 'Isabelle' (2011)

Halina Reijn gestart met opnames regiedebuut

Hoofdrol 'Locus of Control' voor Carice van Houten

9-5-2018 Actrice en schrijfster Halina Reijn is gestart met de opnames van haar regiedebuut 'Locus of Control'. De hoofdrollen zijn voor Carice van Houten en Marwan Kenzari. De filmopnames vinden plaats in Amsterdam en duren tot eind mei.

Interview cast Gek van oranje

De eerste film over het oranjegevoel

17-2-2018 Regisseur Pim van Hoeve legt uit waarom zijn nieuwe film Gek van oranje een feelgoodfilm is. „Het gaat niet alleen over romantiek, maar over alle soorten relaties. (...) Uiteindelijk loop je naar buiten met een blij gevoel.”

Martijn Fischer en Esmee van Kampen voor hun caravan in Lapland.

Recensie Gek van Oranje

Dagdromen over de zomer van 2010

14-2-2018 Bij gebrek aan een Oranjegekleurd WK is er een alternatief in de bioscoop: de feelgoodfilm 'Gek van Oranje'. Schrale troost of prima substituut? BiosAgenda zoekt het uit.

Regisseur Jim Taihuttu is Zomergast

4-7-2014 De Zomergasten 2014 zijn bekend gemaakt. Onder hen vinden we regisseur Jim Taihuttu, die de films Rabat en Wolf maakte. De presentatie ligt in handen van Wilfried de Jong.

Speelweek 38: deze week in première

18-9-2013 Er komen een hoop nieuwe films uit de komende tijd. Deze week zijn het er maar liefst acht. De keuze voor de film van de week is gevallen op Lovelace.

Jim Taihuttu naast Victor Ponten (c) Arjo Frank

Jim Taihuttu maakt film over politionele acties

14-8-2013 Regisseur Jim Taihuttu, bekend van Rabat, gaat een film maken over de politionele acties van Nederland in Nederlands-Indië. Taihuttu werkt momenteel aan het script.

De Infiltrant

Hoofdrol Nasrdin Dchar in De Infiltrant

18-4-2013 Nasrdin Dchar gaat een hoofdrol spelen in de film "De Infiltrant", geregisseerd door Shariff Korver.

Nieuwe film van makers Rabat

15-10-2012 Jim Taihuttu, regisseur van Rabat, is begonnen met de opnames van zijn nieuwe film Wolf. De film moet een thriller worden die 'een inkijk biedt in de hedendaagse wereld van een nieuwe generatie harde criminelen'. De film moet in september 2013 uitkomen.

Drie van de vier Gooische vrouwen zijn genomineerd (c) Arjo Frank/BiosAgenda

Genomineerden voor Rembrandt awards bekend

1-2-2012 Vandaag zijn de genomineerden voor de Rembrandt awards bekend gemaakt. Dit jaar is er een nieuwe categorie voor beste jeugdfilm omdat de organisatie vindt dat 'dat Nederland erg goed en creatief is op het gebied van produceren voor een specifieke jonge doelgroep.'

Nieuwe film van Rabat-regisseur

24-1-2012 Regisseur Jim Taihuttu van de film Rabat is bezig met een nieuwe film met in de hoofdrol acteur Marwan Kenzari, die ook in Rabat speelde. Het is "een sociaaldrama in de misdaadscene" met als titel Wolf, dat heeft producent Habbekrats bekendgemaakt. Ook Nasrdin Dchar speelt in deze film, dit keer een bijrol. De opnamen voor de film zullen in oktober beginnen en de film zelf komt waarschijnlijk in 2013 uit.

Drive en Rabat beste films 2011

27-12-2011 De Nederlandse filmpers heeft de film Drive, over de bijklussende autocoureur Ryan Gosling, verkozen tot beste film van 2011. Dat meldt de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF) vandaag. Op plaats twee The Artist en op drie Black Swan, De roadmovie Rabat werd verkozen tot beste Nederlandse film.

(c) Arjo Frank/Biosagenda

Uitreiking Gouden Kalveren 2011

3-10-2011 Op vrijdagavond 30 september werden voor de 31ste keer de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens het Nederlands Film Festival. Biosagenda.nl was erbij en maakte een video- en fotoreportage.

Nasrdin Dchar over zijn gouden kalf

Speech Dchar hoogtepunt Gouden Kalveren gala

1-10-2011 Nasrdin Dchar won tijdens het Gouden Kalveren gala de prijs voor beste acteur. Zijn speech werd gezien als het hoogtepunt van de avond. Na afloop sprak Biosagenda.nl met hem

Het felbegeerde goud

Tweede deel nominaties Gouden Kalveren bekend

28-9-2011 Gisteravond zijn de laatste genomineerden van de Gouden Kalveren bekend gemaakt waaronder die van Beste Film, Beste acteur en beste actrice. Biosagenda.nl maakte een korte compilatie

Still uit Rabat

TheReview: Rabat

7-6-2011 Videoclipmakers 'Habbekrats produceren de roadmovie “Rabat”. Rabat gaat over de drie Arabische vrienden Nadir, Zakaria en Abdel uit Amsterdam.