compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Films > RoboCop > Nieuws
RoboCop

Nieuws over de film RoboCop

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Nieuws over RoboCop

Reese Witherspoon in Home Again (c) 2017 Karen Ballard | Splendid Film

Top Videoland

16-3-2020 Update 29-3-2020. Drama, romantiek en actie doen het heel goed bij de films van Videoland. De top 10 films en series van Videoland van dit moment.

Paul Verhoeven, Copyright 2016 ArjoFrank Fotografie

Elle recensie

'Kroon op het werk van Verhoeven'

1-6-2016 We hebben er tien jaar op moeten wachten maar Paul Verhoeven is eindelijk terug met een nieuwe film. Elle ging in première op het filmfestival van Cannes waar hij door de internationale pers zeer enthousiast werd onthaald maar desondanks zonder prijzen naar huis ging.

Speelweek 7: deze week in première

12-2-2014 Er komen een heleboel films uit deze week: tien stuks maar liefst. Het is een bijzondere mix van familiefilms, actiefilms en arthouse geworden. De film van de week is The Lego Movie.

Gary Oldman in Robocop-remake

24-5-2012 Gary Oldman gaat een rol spelen in de remake van RoboCop. Hij speelt de wetenschapper die een halfdode agent omvormt tot een cyborg. De originele film betekende destijds de doorbraak van Paul Verhoeven.

Padilha op de set

In gesprek met José Padilha

Regisseur van Tropa de Elite 1 en 2

19-9-2011 Regisseur Jose Padilha stapt met Tropa de Elite 2 voor een derde keer uit in de achterbuurten van Rio de Janeiro. Na Ônibus 174 en Tropa de Elite rond hij zijn trilogie af met een blik achter de schimmige politieke schermen. Constant Hoogenbosch sprak met hem.

Box Office Update - week 19/ 2008

What Happens in Vegas binnen op de eerste plaats

13-5-2008 Twee binnenkomers deze week: What Happens In Vegas vervangt Iron Man op de eerste en Speed Racer komt binnen op de zevende plaats. Verder weinig verandering.

Verhoeven wil Nederlandse film laten bloeien

Zwartboek wordt duurste Nederlandse productie ooit.

29-9-2005 Eind augustus zijn de opnames van Paul Verhoeven's nieuwste, Zwartboek, film begonnen. Het voor Nederlandse begrippen ongekende budget van tegen de 16 miljoen euro is voor Verhoeven een schijntje: 'Het schijnt hier mogelijk te zijn'.

Verhoeven en jeugdsterren centraal op filmfestival

10-6-2004 UTRECHT - Het Nederlands Film Festival heeft bekendgemaakt dat er dit jaar speciaal aandacht zal worden besteed aan het programma-onderdeel 'In the Picture'. Regisseur Paul Verhoeven, filmmaker Nico Crama en jeugdsterren staan dit jaar extra in de belangstelling.

Paul Verhoeven krijgt Oeuvreprijs

14-1-2004 AMSTERDAM - Filmmaker Paul Verhoeven krijgt de vierde Bert Haanstra Oeuvreprijs van het Nederlands Fonds voor de Film. Aan de onderscheiding is een bedrag van €45.000 verbonden.

Verhoeven werkt aan Nederlandse oorlogsthriller

10-10-2003 DEN HAAG - Regisseur Paul Verhoeven gaat weer samenwerken met scenarist Gerard Soeteman. Het duo werkt op dit moment aan een Nederlandse thriller die in 1945 speelt. Dat heeft Verhoeven woensdag gemeld.

Verhoeven maakt film over 'foute' Nederlander

17-4-2003 Paul Verhoeven gaat een film maken over het verleden van Jan Montyn. De kunstenaar zat in de Tweede Wereldoorlog bij de Duitse marine. Volgens scenarioschrijver Edwin de Vries vindt Montyn het fantastisch dat er een film over zijn leven komt.


Cast & Regisseur

Gary Oldman
Gary Oldman
Dr. Dennett Norton
Michael Keaton
Michael Keaton
Raymond Sellars
Joel Kinnaman
Joel Kinnaman
Alex Murphy / RoboCop
Abbie Cornish
Abbie Cornish
Clara Murphy
José Padilha
José Padilha
Regisseur