compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Sonny Boy > Nieuws

Sonny Boy

**1/200
Waardering: 2.8/5

Nieuws over de film Sonny Boy

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

drama, filmhuis

Nieuws over Sonny Boy
Maria Peters (c) Arjo Frank

Maria Peters maakt film over Antonia Brico

22-5-2017 Vandaag is bekend gemaakt dat Maria Peters een film gaat regisseren over Antonia Brico, de eerste vrouwelijke dirigent van de wereld.

Huub Smit & Sergio Hasselbaink (c) DFW - Victor Arnolds

'Popoz' volgend jaar in de bioscoop

30-10-2014 De actiecomedy serie 'Popoz', die momenteel op Comedy Central draait, zal een speelfilmvariant krijgen die volgend jaar in de bioscoop te zien zal zijn.

Filmfestival Thessaloniki doorstaat crisis

Dubbel interview met het festivalorganisatie en filmmaker Dave Schram

14-10-2014 Over enkele weken vindt één van de belangrijkste filmfestivals van Europa plaats: het 55e Thessaloniki International Film Festival (TIFF). Een interview met de organisatie en met Dave Schram die vorig jaar twee films had op het festival.

Producent Hans Pos overleden

17-6-2014 Filmproducent Hans Pos is overleden. Hans Pos richtte samen met Dave Schram en Maria Peters de productiemaatschappij Shooting Star op en was daarmee verantwoordelijk voor films als Pietje Bell, Sonny Boy en Spijt!. Pos werd 56 jaar.

Kenau naar Amerikaans filmfestival

3-6-2014 Kenau is geselecteerd voor het Stony Brook Festival in New York. Dit festival selecteerde al eerder Nederlandse film als Sonny Boy tijdens eerdere edities. Het festival vindt plaats op 21 juli.

Filmset 'De Groeten van Mike!'

Vast in het ziekenhuis

Op de set van De Groeten van Mike

12-12-2012 De Groeten van Mike! is een nieuwe familiefilm van Maria Peters (Sonny Boy). Hoewel de film ernstige thema's heeft belooft het toch een vrolijke kerstfilm te worden.

Gaite Jansen en Michael Muller

In gesprek met Gaite Jansen

Een interview met de hoofdrolspeler van 170 Hz

1-3-2012 De film 170 Hz was in 2011 te zien op het Nederlands Film Festival en sinds 1 maart in de bioscoop. Deze film van regisseur en scenarist Joost van Ginkel is geheel in gebarentaal. Wij spraken met hoofdrolspeler Gaite Jansen over deze film.

Drie van de vier Gooische vrouwen zijn genomineerd (c) Arjo Frank/BiosAgenda

Genomineerden voor Rembrandt awards bekend

1-2-2012 Vandaag zijn de genomineerden voor de Rembrandt awards bekend gemaakt. Dit jaar is er een nieuwe categorie voor beste jeugdfilm omdat de organisatie vindt dat 'dat Nederland erg goed en creatief is op het gebied van produceren voor een specifieke jonge doelgroep.'

De Oscarnominaties van 2012

23-1-2012 Het is weer bijna zover... De nominaties voor de 84ste Academy Awards®. Op dinsdag 24 januari 2012 zullen de nominaties bekend worden gemaakt.

Ricky Koole in Sonny Boy

Geen Oscar nominatie voor Sonny Boy

Rundskop is nog in de race

18-1-2012 Vandaag is de shortlist bekend gemaakt voor de nominaties voor Oscars voor Beste Buitenlandse Film. De Nederlandse inzending, Sonny Boy, zit daar niet tussen.

Maria Peters (c) Arjo Frank/BiosAgenda

Amerikaanse release voor Sonny Boy

9-1-2012 De film Sonny Boy zal worden uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen. De film was al eerder op enkele Amerikaanse filmfestival te zien.

Het felbegeerde goud

Tweede deel nominaties Gouden Kalveren bekend

28-9-2011 Gisteravond zijn de laatste genomineerden van de Gouden Kalveren bekend gemaakt waaronder die van Beste Film, Beste acteur en beste actrice. Biosagenda.nl maakte een korte compilatie

Sonny Boy naar Oscars

2-9-2011 Het succes van Sonny Boy houdt niet op. De film trok in Nederland al meer dan 400.000 bezoekers. Nu is ook bekend geworden dat de film wordt ingezonden voor de Academy Awards, beter bekend als de Oscars.

Publieksprijs voor boekverfilmingen

Publiek spreekt zich uit of film beter is dan het boek

18-8-2011 De filmprijs voor boekverfilmingen tijdens het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen valt nu onder auspiciën van de boekenuitgevers.

Setbezoek 'Razend'

Vijfde Carry Slee verfilming wordt een spectaculaire film

9-6-2011 BiosAgenda is op bezoek op de filmset van de verfilming van Razend, een bestseller van Carry Slee. We interviewen de hoofdrolspelers, regisseur Dave Schram, we filmen de hele crew als zij bezig zijn een scène op te nemen en krijgen een vooruitblik op de uiteindelijke scène.

Sonny Boy opent New Yorks filmfestival

6-5-2011 De film Sonny Boy gaat het Stony Brook festival in New York openen. De film van Maria Peters werd gekozen uit 800 inzendingen. Het Stony Brook festival is bedoeld op niet-Engelstalige films onder de aandacht te brengen.

In gesprek met Maria Peters

Interview met de regisseur van Sonny Boy

22-2-2011 Een tijd geleden sprak de Biosagenda.nl met de regisseur van Sonny Boy: Maria Peters. Je had echter nog de video daarvan van ons tegoed!

Maria Peters, (c) Arjo Frank 2011

Interview: Maria Peters

In gesprek met de regisseur van Sonny Boy

26-1-2011 Vanaf deze week draait de film Sonny Boy in de bioscoop. Biosagenda.nl sprak met uitgebreid regisseur Maria Peters over deze film.

Première Sonny Boy in beeld

19-1-2011 Maandagavond was de première van de film Sonny Boy in Scheveningen. Onze fotograaf was ook uitgenodigd en fotografeerde cast & crew.

TheReview – Sonny Boy

19-1-2011 De film Sonny Boy gaat over de onmogelijke liefde tussen de optimistische Rika en de 17-jaar jongere Surinaamse Waldemar die naar Nederland komt om te studeren. Dit alles speelt zich af vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Genoeg ruimte voor drama en tragiek dus.