compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 14-1 t/m 20-1
Film van de week!
MENU
Star Wars: Episode IV - A New Hope

Star Wars IV: A New Hope

Nieuws over de film Star Wars: Episode IV - A New Hope

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Nieuws over Star Wars: Episode IV - A New Hope

Max von Sydow in "Extremely Loud & Incredibly Close" (2011) © 2011 François Duhamel | Warner Bros. Entertainment Inc.

Max von Sydow (90) overleden

9-3-2020 Legendarische acteur Max Von Sydow, ster van The Seventh Seal, The Exorcist, Hannah and Her Sisters en Star Wars; en vooral bekend om zijn samenwerkingen met Ingmar Bergman is overleden. Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door zijn vrouw in Paris Match.

© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Eerste trailer In the Heights online

12-12-2019 De film naar de Broadway-musical waar Lin-Manuel Miranda naam maakte voor 'Hamilton' "In the Heigts", is verfilmd door succes-regisseur en dansgek Jon M. Chu — bekend van Crazy Rich Asians (2018) en Step Up 3D (2010) — en net is de eerste trailer gelanceerd.

Keir Dullea in '2001: A Space Odyssey' (1968)

Orkest speelt originele muziek A Space Odyssey

13-6-2018 Een live orkest brengt op 18 oktober een deel van Alex Norths oorspronkelijke soundtrack van Stanley Kubricks space-meesterwerk 2001: A Space Odyssey ten gehore in Gent. Hiermee viert Film Fest Gent het 50-jarige bestaan van de film. Stanley Kubrick verving het muziekstuk op het allerlaatste nippertje door de iconische klassieke klanken van Johann Strauss.

Star Wars: The Force Awakens..Kylo Ren (Adam Driver)..Ph: David James..?Lucasfilm 2015

Op reis naar Star Wars!

15-12-2015 Het is eindelijk zover: "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" komt donderdag uit in de bioscoop. Voor de echte fans is het wellicht leuk om te weten hoe je de locaties uit de filmserie zelf kunt bezoeken.

Schokkend Nieuws houdt fundraiser

25-8-2015 Het filmtijdschrift Schokkend Nieuws houdt binnenkort een fundraiser voor hun voortbestaan. Bij de fundraiser worden er bijzondere filmitems geveild waaronder een bijzondere poster van Star Wars.

Titel Star Wars 7 bekend

6-11-2014 De titel van Star Wars Episode VII is bekend. De film gaat Star Wars: The Force Awakens heten. De film wordt geregisseerd door J.J. Abrams en de cast van de originele films keert terug.

'Stand alone-film Obi Wan Kenobi'

15-9-2014 Er zijn geruchten gaande dat er een stand alone-film komt van het Star Wars personage Obi Wan Kenobi. Voor de meeste wel bekend als de wijze mentor van Luke Skywalker en als een jonge Jedi-meester gespeeld door Ewan McGregor.

Online audities voor Star Wars: Episode VII

12-11-2013 Afgelopen weekend was er grote drukte bij de audities voor de nieuwe Star Wars film. Veel mensen hebben daardoor geen auditie kunnen doen. Voor die mensen is er goed nieuws: Disney laat mensen online auditeren. Fans uit de hele wereld kunnen hun auditie insturen.

Première Nieuwe Star Wars bekend

8-11-2013 Disney en LucasFilm hebben gisteren aangekondigd dat de nieuwste film van de Star Wars reeks, Star Wars: Episode VII, in december 2015 in de bioscopen te zien zal zijn. De opnames beginnen dit voorjaar.

Spinoffs van Star Wars bevestigd

19-2-2013 Disney heeft bevestigd dat er naast een zevende Star Wars film ook twee spinoff films gemaakt gaan worden. Deze film zullen zich concentrern op de personages Han Solo en Boba Fett.

Harrison Ford als Han Solo

'Harrison Ford ziet nieuwe Star Wars wel zitten'

6-11-2012 Vorige week werd bekend dat George Lucas de rechten van Star Wars heeft verkocht aan Disney. Dat bedrijf liet meteen weten dat er een nieuwe Star Wars film aan komt.

'I'll be back' meestgebruikte filmquote

Quotes veel gebruikt in dagelijks leven

8-11-2007 Volgens een internetpoll van myfilms.com is de uitspraak 'I'll be back' die Arnold Schwarzenegger doet in de film The Terminator de meest gebruikte filmquote.

Box Office Update - week 28 / 2007

Harry Potter opnieuw een megasucces

17-7-2007 De vijfde Harry Potter-verfilming Harry Potter and the Order of the Phoenix heeft in het premièreweekend met bijna 2,6 miljoen euro in Nederland de hoogste opbrengst ooit behaald. Dit record dat sinds twee maanden op naam stond van Pirates of the Caribbean: At World's End werd met maar liefst 350 duizend euro verbroken.

Zwartboek opent Bermuda Filmfestival

Internationaal festival start 16 maart

14-3-2007 Het Bermuda International Film Festival viert haar jubileum met een programma bestaande uit 85 films uit 32 landen. Openingsfilm is Paul Verhoeven's Zwartboek.

George Lucas haalt gram met People's Choice Award

Amerikaans publiek kiest beste films en meer

12-1-2006 LOS ANGELES - De epische sciencefictionfilm Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith is door het Amerikaans publiek verkozen tot beste film van het afgelopen jaar. De film won ook in de categorie drama.

Frankly, my dear, I don't give a damn

Uitspraak Clark Gable beroemdste filmquote

23-6-2005 LOS ANGELES - Het Amerikaans Filminstituut heeft de top tien beroemdste filmquotes bekendgemaakt. De quote van Clark Gable staat op nummer 1.

Koppel Pitt / Jolie oogst succes

Mr. and Mrs. Smith op 1 in VS

14-6-2005 LOS ANGELES - Showbiz-koppel Brad Pitt en Angelina Jolie hebben met hun nieuwe film Mr. and Mrs. Smith.

Lucas' laatste wereldwijd succes

Kosten van de film al driedubbel gedekt

31-5-2005 LOS ANGELES - De derde episode van de Star Wars sage heeft ondanks stevige competitie in de VS en het warme weer in Europa masssaal bezoekers getrokken.

Derde episode Star Wars belooft kassucces

Laatste toevoeging aan de saga vandaag in première

19-5-2005 LOS ANGELES - Uren- en soms dagenlange hebben ze ervoor in de rij gelegen om een kaartje te bemachtigen voor de voorpremière. In de VS belooft de laatste Star Wars-film op voorhand een succes te worden.

Filmfestival Cannes gestart

Tiendaags festival gaat voor cinematografische kwaliteit

12-5-2005 CANNES - De 58ste editie van het beroemde filmfestival Cannes is gisteren van start gegaan. Het festival begon met de vertoning van de film Lemming.

George Lucas ontvangt oeuvreprijs

16-10-2004 LOS ANGELES - Filmmaker George Lucas krijgt de 33e oeuvreprijs van het Amerikaanse Film Instituut. Het instituut maakte vrijdag bekend dat hij de onderscheiding krijgt voor zijn bijdrage aan technische innovatie in geluid en special effects en voor zijn filmseries Star Wars en Indiana Jones.

Hulk bezoekt Nederlandse tv- en filmbeurs

16-10-2004 BERKEL-ENSCHOT - De echte tv-Hulk Lou Ferrigno is in Nederland. Hij bezoekt met onder anderen Jason Voorhees en Darth Maul de tweede tv- en filmbeurs New Star Con in Berkel-Enschot. Dertien roemruchte acteurs uit de recente film- en televisiegeschiedenis geven acte de presence op de conventie.

New Star Con film- en televisiebeurs een succes

10-5-2004 BERKEL-ENSCHOT - Ruim 1.500 fans van horror-, science fiction en Amerikaanse actieseries hebben zaterdag en zondag de New Star Con in Berkel-Enschot (gemeente Tilburg) bezocht. Volgens de organisatie is de conferentie de grootste film- en televisiebeurs van Nederland.

Illustere filmkarakters in Nederland

4-5-2004 TILBURG - Freddy Krueger, Jason Voorhees, Darth Vader, Chewbacca en Pinhead. Zomaar een greep uit de illustere filmkarakters die 8 en 9 mei in Tilburg te bewonderen zijn tijdens New Star Con, de grootste film- en televisiebeurs die ooit in Nederland is georganiseerd.

Nieuw-Zeelandse tienerster in Star Wars

16-3-2004 LOS ANGELES - De jongste actrice ooit met een Oscar-nominatie, de Nieuw-Zeelandse Keisha Castle-Hughes, krijgt een rol in de nieuwste Star Wars.

Acteur Harrison Ford na twintig jaar gescheiden

8-1-2004 LOS ANGELES - De Amerikaanse acteur Harrison Ford en de scenarioschrijfster Melissa Mathison hebben na bijna twintig jaar officieel een punt gezet achter hun huwelijk. Dat blijkt uit documenten die een rechtbank in Los Angeles woensdag openbaar heeft gemaakt.

Prijs voor film 'Young Adam'

26-8-2003 EDINBURGH - De film 'Young Adam', met de Schotse acteur Ewan McGregor in de hoofdrol, heeft een prestigieuze prijs gewonnen op het filmfestival in Edinburgh. De film ontving de Michael Powell Award voor de beste Britse film.

Harrison Ford krijgt ster op Walk of Fame

31-5-2003 Harrison Ford (60) heeft vrijdag zijn eigen ster op de 'Walk of Fame' in Hollywood gekregen.


Cast & Regisseur

Carrie Fisher
Carrie Fisher
Princess Leia Organa
Alec Guinness
Alec Guinness
Ben Obi-Wan Kenobi
Mark Hamill
Mark Hamill
Luke Skywalker
Peter Cushing
Peter Cushing
Grand Moff Tarkin
George Lucas
George Lucas
Regisseur