compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

Star Wars: The Last Jedi

****1/2
Waardering: 4.3/5

Nieuws over de film Star Wars: The Last Jedi

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

actie, avontuur, fantasy, science fiction

Nieuws over Star Wars: The Last Jedi
Willem de Bruin in 'Catacombe' (c) 2018

Eerste trailer Nederlandse thriller Catacombe

27-7-2018 De allereerste trailer van de Nederlandse voetbalthriller Catacombe staat online. De film is van de makers van de bekroonde film Rabat en komt 13 september in de bioscoop. De hoofdrol is voor de debuterende The Opposites-rapper Willem de Bruin.

Emilia Clarke in 'Solo: A Star Wars Story' (c) 2018

Film Solo: A Star Wars Story scoort laag

28-5-2018 Solo: A Star Wars Story brengt tot nu toe wereldwijd minder op dan de andere Star Wars-films. De film bracht in haar openingsweekend buiten de Verenigde Staten 65 miljoen dollar op. Ter vergelijking: Star Wars: The Last Jedi haalde in 2017 van diezelfde afzetmarkten tijdens het openingsweekend 230 miljoen dollar binnen.

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd voor een Oscar © 2015 Arjo Frank | BiosAgenda

Vooral filmhuisfilms genomineerd voor Oscars 2018

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd

23-1-2018 De nominaties voor de 90e Academy Awards zijn vanmiddag bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. The Shape of Water is maar liefst 13 maal genomineerd, Dunkirk is 8 maal genomineerd en Darkest Hour kreeg vijf nominaties. Zondag 4 maart 2018 worden de Oscars uitgereikt.

Daisy Ridley in Star Wars: The Last Jedi.

Star Wars breekt records in openingsweekend

Ook in Nederland doet film het erg goed

18-12-2017 De nieuwste Star Wars-film Star Wars: The Last Jedi heeft meteen al in het eerste weekend in Amerika 220 miljoen euro opgebracht. Daarmee beleefde de film het op één na beste openingsweekend in de Verenigde Staten ooit.

Carrie Fisher, die beroemd werd als Prinses Leia.

The Last Jedi opgedragen aan Carrie Fisher

Overleden actrice speelt laatste rol in film

12-12-2017 Star Wars: The Last Jedi is opgedragen aan actrice Carrie Fisher. Tijdens de aftiteling van de nieuwste Star Wars-film verschijnt op het scherm: "In loving memory of our princess, Carrie Fisher."

Star Wars: The Last Jedi..Photo: Film Frames Industrial Light & Magic/Lucasfilm..©2017 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved., null

Marathonvoorstelling Star Wars: The Last Jedi

Nieuwste Star Wars-film 13 december in de bioscoop

1-12-2017 De nieuwste Star Wars-film Star Wars: The Last Jedi verschijnt 13 december in de bioscoop. Veertig Nederlandse bioscopen vieren deze première met marathonvoorstellingen in 3D.

Anastasia Steele (Dakota Johnson) en Christian Grey (Jamie Dornan) in Fifty Shades Freed (c) Universal Pictures

Fifty Shades Freed doet het goed in de voorverkoop

7-11-2017 Fifty Shades Freed, het slot van de Fifty Shades-trilogie, heeft op de eerste dag van de voorverkoop in Nederland meer dan 20.000 kaartjes verkocht.

Titel van Star Wars 8 bekend

23-1-2017 De titel van de achtste Star Wars is bekend: Star Wars: The Last Jedi. De film komt op 15 december uit in Nederland.

Nieuwe castleden Star Wars 8 bekend

15-2-2016 Het duurt nog tot december 2017 tot we het achtste deel van Star Wars in de bioscoop kunnen zien. Vandaag zijn er nieuwe castleden bekend gemaakt.

Synopsis distributeur
The saga continues…

The saga continues…
In Lucasfilm’s Star Wars: The Last Jedi gaat de Skywalker-saga verder. Nieuwe personages uit Star Wars: The Force Awakens sluiten zich aan bij legendarische Star Wars-iconen. In een episch avontuur worden eeuwenoude mysteries over de Force en schokkende openbaringen uit het verleden onthuld…