compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU
The Forgotten Battle

The Forgotten Battle

Nieuws over de film The Forgotten Battle

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGrof taalgebruikAngst

Nieuws over The Forgotten Battle

Fedja de Huet wint Beste Hoofdrol in De Veroordeling

De Veroordeling grote winnaar Gouden Kalveren

Winaars Gouden Kalveren

1-10-2021 De Veroordeling werd de grote winnaar van de 41e Gouden Kalveren met vier Kalveren (Beste Film en Beste Hoofdrol). De Slag om de Schelde wint 5 technische Kalveren. Judeska In da House wint de prijs van het publieks.

Susan Radder en Gijs Blom met de Platina Film Award © Fotocredit: NFF/Joke Schut

Platina voor De Slag om de Schelde

9-8-2021 Vandaag is de allereerste Platina Film Award (400.000 bioscoopbezoekers) van het jaar uitgereikt aan De Slag Om De Schelde. Hoofdrolspeler Gijs Blom overhandigde zijn medespeler Susan Radder de award. De film is nog volop in heel Nederland te zien.

Meeste bioscopen open op 5 juni

Ongeveer helft van bioscopen open en veel Nederlandse films

31-5-2021 Meer dan de helft van de bioscopen op 5 juni weer open gaan. Groots wordt uitgepakt met de Nederlandse speelfilm De Slag om de Schelde. De Oost krijgt eindelijk een bioscooppremière en Bon Bini: Judeska in da House krijgt een re-release.

Bioscopen weer open per 5 juni

Maximaal 50 personen per zaal en 1,5 meter, grote NL-films openenen 2021

28-5-2021 Vanavond is tijdens de persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge aangekondigd dat de bioscopen met mindere beperkingen dan de vorige keer weer open mogen. Mondkapjes- en 1,5 meter plicht blijft en voor de meeste zalen geldt een maximum van 50 bezoekers.

Opening bioscopen nog onzeker voor wat betreft vorm en exacte datum

Bioscopen sneller open, hoe nog onduidelijk

Nederlandse vereniging van bioscopen en filmtheaters wil snel open

26-5-2021 Door de aanhoudende dalende corona-cijfers doet het gerucht de ronde dat de bioscopen al op 5 juni open gaan. Hoeveel mensen er in de bioscopen mogen — 30, 50 of meer — is nog onduidelijk. Vrijdag 19:00 uur komt mogelijkerwijs het antwoord.

Susan Radder © 2020 ArjoFrank Fotografie | BiosAgenda.nl

Première De Slag om de Schelde

Laatste gala-première van 2020

17-12-2020 De Slag om de Schelde is de grootste productie van 2020. De verwachtingen rond de première waren afgelopen maandag ook hooggespannen. Onze fotograaf reisde af naar Vlissingen om de laatste gala-première van het jaar vast te leggen, het werd een bizarre avond.

Still uit Slag om de Schelde - wat de grootste productie van het jaar zou moeten worden

Bioscopen dicht met kerst

Grote bioscooptitels zoals De slag om de Schelde en Wonder Woman 1984 op de tocht

14-12-2020 Premier Rutte kondigde maandagavond aan een strenge lockdown — strenger dan in het voorjaar — vanaf middernacht voor een periode van 5 weken. De film- en bioscoopindustrie in Nederland krijgt een nog grotere klap te verduren.

Zwaar verliefd 3 is één van kerstknallers dit jaar

24 uur pre reservering kerstfilms

11-12-2020 Met 1,5 meter en 30 bezoekers per zaal wordt het dringen in de bioscoop met kerst. Cinemaroma biedt hun bezoekers de kans om komende 24 uur te reserveren voor titels als De Slag Om De Schelde, "Cats & Dogs: Slaan de pootjes ineen", of Wonder Woman 1984.

Still uit De slag om de Schelde © 2020 Lennert Hillege

Hele dag Slag Schelde in première

4-12-2020 Op maandag 14 december gaat het oorlogsepos De Slag Om De Schelde in wereldpremière in Vlissingen bij bioscoop CineCity gedurende de hele dag en in alle zalen de film. Eerder ging de film Tenet dit jaar op vergelijkbare wijze in première in Nederland.

Deel filmposter DE SLAG OM DE SCHELDE © 2020 Lennert Hillege

Voorverkoop De Slag om de Schelde gestart

17-11-2020 Episch oorlogsdrama onder regie van Matthijs van Heijningen is vanaf 17 december in bioscoop en de nieuwe trailer van 'het grootste oorlogsepos van de afgelopen 10 jaar' — aldus het productie-team — De Slag Om De Schelde is ook gelanceerd.

Grootste nederlandse film vervroegd in de bios

26-10-2020 De epische oorlogsfilm DE SLAG OM DE SCHELDE verschijnt op 17 december in de bioscoop. Met een budget van €14 miljoen is de film de allergrootste Nederlandse film van de afgelopen 10 jaar. De cast bestaat onder andere uit Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters en Tom Felton.

Ooggetuigen Slag om de Schelde gezocht

17-12-2019 De producenten van de film De Slag Om De Schelde zijn op zoek naar overlevenden en (klein-)kinderen van overlevenden. Ze nodigen hun uit om de opnamen in Zeeland bij te wonen.

Opnamens De slag om de Schelde van start

3-12-2019 Het tweede deel van de opnames van de oorlogsfilm De slag om de Schelde zijn in Nederland van start gegaan. Het eerste deel van de opnames vond plaats in Litouwen waar de Zeeuwse Sloedam werd nagebouwd.

© 2019 Levitate Film

Mega-productie De slag om de Schelde begonnen

Grootste oorlogsfilm in 10 jaar

14-10-2019 Gijs Blom, Susan Radder en Jamie Flatters spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse oorlogsfilm DE SLAG OM DE SCHELDE, waarvan de opnames vandaag van start gaan.


Cast & Regisseur

Tom Felton
Tom Felton
Tony Turner
Gijs Blom
Gijs Blom
Marinus van Staveren
Susan Radder
Susan Radder
Teuntje Visser
Jamie Flatters
Jamie Flatters
William Sinclair