compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Godfather > Nieuws
The Godfather

Nieuws over de film The Godfather

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Nieuws over The Godfather

Reese Witherspoon in Home Again (c) 2017 Karen Ballard | Splendid Film

Top Videoland

16-3-2020 Update 29-3-2020. Drama, romantiek en actie doen het heel goed bij de films van Videoland. De top 10 films en series van Videoland van dit moment.

©Pief Weyman/pief.ca, all rights reserved.

Tonio recensie

'Meesterlijke verfilming'

12-10-2016 Nederland stuurt dit jaar Tonio naar de Oscars als inzending voor Beste Niet-Engelstalige film. Vanaf deze week is de film ook overal in Nederland te zien. Hebben we een goede inzending?

TV-tip: The Godfather, 20:30, RTL7

26-4-2016 Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een New Yorkse maffia familie. Een gangster met banden naar een andere familie, Sollozzo, kondigt aan drugs te gaan verhandelen in New York. Don Vito is fel gekant tegen deze handel. Klassieke gangsterfilm.

TV-tip: The Godfather, 20:30 op RTL7

1-9-2015 Een van de beste films ooit gemaakt: Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een New Yorkse maffia familie. Een gangster met banden naar een andere familie, Sollozzo, kondigt aan drugs te gaan verhandelen in New York. Met Marlon Brando en Al Pacino.

Cameraman Gordon Willis overleden

19-5-2014 De legendarische cameraman Gordon Willis is overleden. Hij maakte onder andere The Godfather en meerdere films van Woody Allen. Willis werd 82 jaar.

'Godfather sequels waren niet nodig'

22-11-2011 Francis Ford Coppola heeft in een interview gezegd dat hij spijt heeft van de twee sequels die hij heeft gemaakt van The Godfather.

Bekendste trailerstem zal nooit meer klinken

Don LaFontaine overlijdt op 86-jarige leeftijd

2-9-2008 Zijn naam zal bij weinig mensen bekend zijn, maar zijn stem zal iedereen die wel eens een filmtrailer gezien heeft bekend voorkomen. Don LaFontaine sprak meer dan vijfduizend filmtrailers in en was daarmee op zijn eigen terrein een filmlegende.

Soldaat van Oranje beste Nederlandse film ooit

Filmkijken populair volgens enquête filmsite

11-4-2006 AMSTERDAM - De populairste Nederlandse film allertijden is Paul Verhoeven's Soldaat van Oranje, dat wijst een enquête onder bijna 9000 bezoekers van de filmsite filmwereld.net uit.

Casablanca beste script allertijden

Writer's Guild bekroont scenario klassieker

11-4-2006 LOS ANGELES - Bovenaan de top 101 beste scripts plaatste de Writer's Guild of America afgelopen week de klassieker Casablanca.

Frankly, my dear, I don't give a damn

Uitspraak Clark Gable beroemdste filmquote

23-6-2005 LOS ANGELES - Het Amerikaans Filminstituut heeft de top tien beroemdste filmquotes bekendgemaakt. De quote van Clark Gable staat op nummer 1.

'The Godfather' spel in aantocht

Teaser online

18-1-2005 Het eerder aangekondigde spel 'The Godfather' is nog omgeven met heel veel geheimzinnigheid, maar er is inmiddels wel al teaser te zien.

Acteur Marlon Brando (80) overleden

2-7-2004 LOS ANGELES - De wereldberoemde Amerikaanse acteur Marlon Brando is afgelopen donderdag op 80-jarige leeftijd overleden. Dat berichtte de Amerikaanse televisiezender Fox News vrijdag op gezag van zijn zuster en een vriend van de familie. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Indiase versie 'The Godfather' in de maak

30-4-2004 AMSTERDAM - De Indiase regisseur Ram Gopal Varma gaat een eigen versie maken van de klassieker 'The Godfather'. De film, 'Sarkaar' getiteld, zal gaan over het leven van Don Corleone (in de originele versie gespeeld door Marlon Brando), die geboren wordt in het hedendaagse Bombay. In de nieuwe versie zal de rol worden gespeeld door Bollywood acteur Amitabh Bachchan.

Brando wil niet begraven worden in Hollywood

25-4-2004 LOS ANGELES - De 80-jarige acteur Marlon Brando wil niet in Hollywood worden begraven omdat hij bang is dat zijn graf een toeloop van toeristen veroorzaakt. Dat meldt de website imdb.com.

Veronica's 'Meimaand Filmmaand' keert terug

21-4-2004 AMSTERDAM - Vanaf 1 mei keert een oude traditie terug op de buis: de 'Meimaand Filmmaand'. Omroep Veronica schreef er begin jaren '80 geschiedenis mee en maakte zoveel indruk dat hele generaties het er nu nog over hebben.

'Godfather beste filmpersonage ooit'

17-4-2004 LOS ANGELES - Don Vito Corleone, vereeuwigd door acteur Marlon Brando in Francis Ford Coppola's 'The Godfather', is door Amerikaanse filmexperts uitgeroepen tot beste filmpersonage ooit. Dat heeft de Britse krant The Guardian gemeld.

Diane Keaton te oud voor seksscènes?

10-1-2004 AMSTERDAM - De actrice Diane Keaton heeft veel moeite gehad met het opnemen van seksscènes met acteur Keanu Reeves voor de film 'Something's Gotta Give'. De 58-jarige Keaton vond zichzelf te oud.


Cast & Regisseur

Robert Duvall
Robert Duvall
Tom Hagen
Al Pacino
Al Pacino
Michael Corleone
Diane Keaton
Diane Keaton
Kay Adams
Marlon Brando
Marlon Brando
Don Vito Corleone
James Caan
James Caan
Santino 'Sonny' Corleone
Nino Rota
Nino Rota
Muziek
The Godfather poster