compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
The Grand Budapest Hotel

Nieuws over de film The Grand Budapest Hotel

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruik

Nieuws over The Grand Budapest Hotel

Films op het strand in Zeebrugge © 2019 Filmophetstrand.be

BuitenBios België 2019

Vlaanderen kent veel openluchtbioscopen

25-7-2019 De goede lezer heeft allang ontdekt dat we alle provincies van Nederland behandeld hebben in de eerdere zes delen. Dit laatste deel betreft de openluchtbioscopen relatief dichtbij de grens met Nederland, in alle soorten — van drijf-in tot films met live muziek — en maten.

Birdman

Birdman domineert Oscars

22-2-2015 De film Birdman was de grote winnaar van de Oscars 2015. De film mocht maar liefst vier beeldjes meer naar huis nemen waaronder die voor Beste Film en Beste Regie.

Wie wint de Oscars in 2015?

19-2-2015 Aanstaande zondagnacht is het zover: de Oscars worden uitgereikt. BiosAgenda.nl doet ook een duit in het zakje en voorspelt wie er gaat winnen, wie er zou moeten winnen en of er nog een grote kanshebber is.

Still uit The Grand Budapest Hotel (c) 20th Century Fox

Grand Budapest Hotel grote winnaar BAFTA's

9-2-2015 The Grand Budapest Hotel heeft bij de uitreiking van de BAFTA's de meeste prijzen mee naar huis mogen nemen. De Britse filmprijzen werden zondagavond uitgereikt.

Oscars 2015 genomineerden bekend!

15-1-2015 Vandaag zijn alle genomineerden van de Oscars bekend gemaakt. Opvallende titels waren Birdman, The Grand Budapest Hotel, en de Nederlandse animatie A Single Life.

Golden Globes 2015 winnaars

12-1-2015 De 72e editie van de Golden Globes heeft de uitslagen bekend gemaakt. Eerder werden de nominaties bekend gemaakt. Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2015.

Michael Keaton in Birdman

Golden Globes 2015 nominaties bekend

11-12-2014 Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt van The Golden Globes. De film Birdman is maar liefst zeven keer genomineerd.

Speelweek 11: nieuw in de bioscoop

12-3-2014 De zon is deze week doorgebroken maar dat betekent niet dat je niet naar de bioscoop kan. Er komen deze week zes nieuwe films en de film van de week is The Grand Budapest Hotel.

(c) 20th Century Fox

Interview met Wes Anderson

'Een film maken is mijn kans om een groep vrienden bij elkaar te krijgen'

10-3-2014 De films van Wes Anderson zijn stuk voor stuk herkenbaar als de zijne. Zijn personages zijn tragikomisch, zijn setaankleding is bont en zijn humor is droogkloterig. In zijn nieuwste, The Grand Budapest Hotel, laat hij Ralph Fiennes als hotelconciërge opdraven in een uitgesproken paars pak, terwijl hij Willem Dafoe achter hem aanstuurt als huurmoordenaar met boksbeugels aan zijn handen. Op de achtergrond rukken het fascisme en communisme ook nog op. BiosAgenda spreekt de regisseur in Amsterdam en vraagt hem naar de politieke insteek van die film, de samenwerking met zijn terugkerende groep acteurs en het geluk van Bill Murray.


Cast & Regisseur