compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Lion King > Nieuws

The Lion King

**1/200
Waardering: 2.8/5

Nieuws over de film The Lion King

Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarAngst

animatie, avontuur, drama, familiefilm, musical

Nieuws over The Lion King
Still uit The Lion King © 2019 The Walt Disney Company

The Lion King passeert 1 miljoen bezoekers

29-7-2019 Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben, sinds de release op 17 juli, The Lion King in de bioscoop gezien! Niet eerder heeft een film zo snel de miljoenste bezoeker behaald. De miljoen bezoekers hebben gezorgd voor een omzet van maar liefst €11 miljoen!

Diner en film op de cour van Kasteel Limbricht © 2019 Landgoed Kasteel Limbricht

Brabants en Limburgs buitenfilm

Noem het Mediterraans of Bourgondisch, maar een buitenbios klopt hier helemaal

20-7-2019 De twee zuidelijke provincies zijn nooit vies geweest om zich op te dossen voor een feestje, dus pak die picknick-mand of plaid en lekker genieten van een film in het buitenlucht. BiosAgenda.nl zoekt uit waar de BuitenBiosen staan.

Openlucht Filmfestival Apeldoorn © 2019 Vue Apeldoorn

BuitenBios Drenthe, Overijssel, Gelderland

Lange buitentraditie in het Oosten van het land

19-7-2019 Een deel van het Oosten hield zich bezig met de Vierdaagse en de Zwarte Cross, maar ook veel buitenfilms. De gunst voor het kijkers publiek word in Apeldoorn op straat uitgevochten. BiosAgenda.nl brengt elke dag onze speciale BuitenBios-editie.

Paleis Soestdijk en het Nederlands Film Festival presenteren vijf zomerse filmavonden tijdens Cinema Soestdijk © 2019 Paleis Soestdijk

BuitenBios 2019 - Provincie Utrecht

Het ultieme zomergevoel, films in het open lucht

18-7-2019 Niets schreeuwt meer zomer als samen naar een film kijken tegen de achtergrond van een sterrenhemel. BiosAgenda.nl zocht uit waar alle (tijdelijke) locaties voor buitenfilms zijn. We brengen dagelijks een nieuwe provincie. Vandaag Utrecht.

Releasedata Frozen 2 en Lion King bekend

26-4-2017 Disney heeft deze week een hoop nieuwe releasedata van films bekend gemaakt. Daar zitten grote titels tussen: het vervolg op Frozen, de live-action Lion King en Star Wars IX.

Jon Favreau maakt live action Lion King

28-9-2016 Regisseur Jon Favreau (Chef, The Jungle Book) gaat een live-action versie van The Lion King maken. Dit past in de lijn van Disney om alle klassiekers, zoals Beauty and the Beast, te verfilmen.

Big Hero 6 (c) Disney

'Lion King van deze generatie'

12-2-2015 Met Big Hero 6 maakt Disney een mix van Japanse en Westerse cultuur met daarop een sausje van superheldenfilms. De film zou zo maar een volgende week een Oscar kunnen winnen. Is dit de beste animatiefilm van het jaar?

Disney gaat nog meer re-releasen in 3D

5-10-2011 Disney heeft net met succes The Lion King opnieuw uitgebracht in 3D. Het bedrijf heeft kennelijk de smaak te pakken want ze willen nog meer film heruitbrengen in 3D. Wat dacht u van De Kleine Zeemeermin in 3D?

Lion King op 1 in VS

19-9-2011 The Lion King staat momenteel in de Amerikaanse box-office. Dat lijkt vreemd omdat de film uitkwam in 1994 maar de film is opnieuw uitgebracht in 3D. In Nederland krijgt de film ook een rerelease. The Lion King 3D is vanaf 5 oktober te zien in de bioscoop.

Box Office Update - week 19/ 2008

What Happens in Vegas binnen op de eerste plaats

13-5-2008 Twee binnenkomers deze week: What Happens In Vegas vervangt Iron Man op de eerste en Speed Racer komt binnen op de zevende plaats. Verder weinig verandering.

DVD Bambi in VS miljoen keer over de toonbank

Release DVD voorproefje op vervolg kinderfilm

3-3-2005 LOS ANGELES - In de Verenigde Staten werden op de eerste dag een miljoen DVD's en videobanden verkocht van de nieuwe uitgave van Bambi, dit verklaarde Disney woensdag.

Topweekeinde voor Nederlandse films

18-11-2002 De Nederlandse bioscoopfilms hebben een recordweekeinde achter de rug. Voor het eerst in de geschiedenis stonden er vijf vaderlandse producties in de toptwintig van best bezochte films. Dat meldt de Nederlandse Federatie voor Cinematografie (NFC) maandag.

Synopsis distributeur
In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning verraad en tragedie moet trotseren om zijn rechtmatige plek op Pride Rock op te eisen.

In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa’s broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien, en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren. De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa. The Lion King maakt gebruik van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen.