compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Extended)

Nieuws over de film The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Extended)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Nieuws over The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Extended)

LORD OF THE RINGS terug in de bioscoop

17-9-2020 THE LORD OF THE RINGS trilogie komt terug in de bioscoop als ‘extended edition’. Vanaf 8 oktober: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 15 oktober: The Lord of the Rings: The Two Towers en 22 oktober: The Lord of the Rings: The Return of the King. Voorverkoop start vrijdag 18 september.

Tobias Santelmann en Danica Curcic in OUT STEALING HORSES © 2019 September Films

Nieuwe VOD titels in week 14

1-4-2020 We presenteren de titels die deze week (week 14) uitkomen als VOD. Er is wederom voor elk wat wils: van actie tot filmhuis. Een complete saga is er zelfs beschikbaar. Onze film op vod van de week is Suriname.

TV-tip: The Lord of the Rings 1, 20:30 op Veronica

2-12-2014 Een magische ring met bovenaardse krachten beslist over heil en verderf in het land van Midden-Aarde. Als Frodo (Elijah Wood) de ring vindt, staat hem een groot avontuur te wachten. Naar het beroemde boek 'In de ban van de Ring' van J.R.R. Tolkien.

Biopic schrijver Lord of the Rings in de maak

26-11-2013 Studio Fox Searchlight maakt een biografische film over J.R.R. Tolkien. Het zal gaan over de jonge jaren van Tolkien, die periode had veel invloed op zijn Lord of the Rings en The Hobbit boeken.

Sean Bean wint Emmy voor travestietenrol

26-11-2013 Lord of the Rings acteur Sean Bean won gisteren in New York een International Emmy Award voor zijn rol in de tv-serie Accused. Hierin speelt hij een leraar met een vrouwelijk alter ego.

The Hobbit wordt verspreid over twee films

Films worden uitgebracht in 2011 en 2012

20-4-2009 Het duo Peter Jackson en Guillermo del Toro werkt momenteel aan de verfilming van J.R.R. Tolkiens boek The Hobbit. De filmmakers hebben besloten om het boek de aandacht te geven die het verdient en verspreiden het verhaal over twee films.

Miljoen bezoekers voor 'Lord of the Rings 3'

6-1-2004 AMSTERDAM - The Return of the King, de derde film in de trilogie van Lord of the Rings, heeft in Nederland een miljoen bezoekers getrokken. Dat heeft distributeur A-Film maandag bekendgemaakt.

Prins Floris naar première The Lord of the Rings

9-12-2003 AMSTERDAM - Zijne Hoogheid Prins Floris van Oranje-Nassau van Vollenhoven zal op 15 december 2003 namens Prinses Margriet, de ondervoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, de première van de film 'The Lord of the Rings: The Return of the King' bijwonen. De galapremière vindt plaats in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Heldenontvangst voor première Lord Of The Rings

2-12-2003 WELLINGTON - Ongeveer 100.000 fans hebben maandag in Wellington (Nieuw-Zeeland) de première van de jongste Lord Of The Rings-film luister bijgezet. Zij stonden langs het traject dat regisseur Peter Jackson en acteurs aflegden naar de bioscoop.

'The Lord of the Rings' weer favoriet

31-1-2003 'The Lord of the Rings' is voor het tweede achtereenvolgende jaar de grote favoriet bij het Britse bioscooppubliek. Het tweede deel van de trilogie, The Lord of the Rings: The Two Towers, is zeven keer genomineerd voor een Empire Magazine Film Award.

Goede tijden voor bioscoop

Meer bezoek dan in 2001

10-1-2003 De Nederlandse bioscopen verkochten in 2002 zo'n 24 miljoen kaartjes. De best bezochte film van het afgelopen jaar was het pas in november in omloop gekomen tweede deel van Harry Potter. De film over de tovenaarsleerling trok 1.475.000 bezoekers.

Miljoenste bezoeker bij Lord of the Rings II

8-1-2003 'The Two Towers', de tweede Lord of the Rings-film, heeft in drie weken tijd een miljoen bezoekers getrokken. Dat heeft distributeur A-Film woensdag bekendgemaakt. De miljoenste bezoeker wordt donderdag in het Minervatheater in Maastricht gehuldigd.

'Lord of the Rings' nu al record

11-12-2002 'The Two Towers', de tweede 'Lord of the Rings'-film, draait vanaf volgende week woensdag in een recordaantal van 148 kopieën in de Nederlandse bioscopen. Dit heeft distributeur A-Film woensdag bekendgemaakt.

Premières tweede Lord of the Rings uitverkocht

24-10-2002 Twee maanden voordat de tweede Lord of the Rings-film wereldwijd in première gaat, zijn de eerste voorstellingen in veel grote steden al uitverkocht. Dit heeft distributeur A-Film woensdag bevestigd.

Record omzet voor Spider-Man

8-5-2002 De film Spider-Man heeft na drie dagen in de Amerikaanse bioscopen gedraaid te hebben het recordbedrag van 114 miljoen dollar opgeleverd. Dat schat de producent van de film, Columbia Pictures.

Bioscoopbezoek in 2001 flink toegenomen

24-4-2002 De Nederlandse bioscopen hebben een goed jaar achter de rug. De theaters hadden in 2001 24 miljoen bezoekers, bijna 2,5 miljoen meer dan in 2000. Deze cijfers maakte de Nederlandse Federatie voor Cinematografie (NFC) donderdag bekend.

'A Beautiful Mind' wint vier Oscars

Washington en Berry onderscheiden met Oscars

25-3-2002 De Oscar voor de beste film is dit jaar gewonnen door A Beautiful Mind. De producer van de film, Ron Howard won de award voor beste producer. Ook waren er prijzen voor het beste scenario en de beste vrouwelijke bijrol (Jennifer Connelly).


Cast & Regisseur

Sean Bean
Sean Bean
Boromir
Orlando Bloom
Orlando Bloom
Legolas Greenleaf
Elijah Wood
Elijah Wood
Frodo Baggins
Peter Jackson
Peter Jackson
Regisseur