compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 21-5 t/m 27-5
Film van de week!
MENU
The Shawshank Redemption

Nieuws over de film The Shawshank Redemption

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Nieuws over The Shawshank Redemption

Morgan Freeman in The Shawshank Redemption © 2020 Warner Bros. Pictures. All rights reserved.

THE SHAWSHANK REDEMPTION keert terug

21-5-2020 Ter ere van het 25-jarige jubileum van de filmklassieker The Shawshank Redemption keert deze terug in de bioscoop vanaf 25 juni 2020. In 1995 was de film geen groot succes, maar groeide later uit tot één van de meest gewaardeerde films aller tijden. Voorverkoop start 21 mei 2020!

©Pief Weyman/pief.ca, all rights reserved.

Tonio recensie

'Meesterlijke verfilming'

12-10-2016 Nederland stuurt dit jaar Tonio naar de Oscars als inzending voor Beste Niet-Engelstalige film. Vanaf deze week is de film ook overal in Nederland te zien. Hebben we een goede inzending?

Speelweek 46: nu in de bioscoop

11-11-2015 Het is weer woensdag en dat betekent dat we de nieuwe films van deze week op een rij zetten. Het zijn er deze week zeven en de film van de week is The End of the Tour.

TV-tip: The Shawshank Redemption, 20:30 NET5

9-7-2015 Andy Dufresne betrapt zijn vrouw met een ander en wordt beschuldigd van de moord op de twee. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch twee maal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij sluit vriendschap met een zwarte gevangene die spullen kan regelen, maar er zijn twee dingen die hem echt op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

TV-tip: The Shawshank Redemption, 20:30 op RTL7

31-7-2014 Andy Dufresne wordt beschuldigd van een dubble moord. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch twee maal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank.

'Shawshank Redemption' beste niet-Oscarfilm

24-9-2004 LONDEN - 'The Shawshank Redemption' is de beste film die geen Oscar won. Het verhaal over een spectaculaire gevangenisontsnapping staat op de eerste plaats van een lijst rolprenten die het zonder hoogste filmonderscheiding moeten stellen.

'I'll be back' populairste filmquote

21-4-2003 De zin 'I'll be back' uit de film 'The Terminator' is door Britse filmfanaten uitgeroepen tot beste uitspraak in een film. De uitspraak werd gedaan door acteur Arnold Schwarzenegger in de film uit 1984.

Morgan Freeman krijgt ster op Walk of Fame

20-3-2003 De Amerikaanse acteur Morgan Freeman heeft dinsdag zijn ster op de Walk of Fame onthuld. Het was de tweeduizendste ster die op boulevard in Hollywood werd geplaatst.

Morgan Freeman speelt Nelson Mandela

9-1-2003 Acteur Morgan Freeman gaat de rol van Nelson Mandela spelen in de verfilming van de autobiografie van de voormalige Zuid-Afrikaanse president, De lange weg naar de vrijheid (Long Walk to Freedom).


Cast & Regisseur

Morgan Freeman
Morgan Freeman
Ellis Boyd 'Red' Redding
Tim Robbins
Tim Robbins
Andy Dufresne
Clancy Brown
Clancy Brown
Captain Hadley
Bob Gunton
Bob Gunton
Warden Norton