compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Square > Nieuws

The Square

****0
Waardering: 4/5

Nieuws over de film The Square

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

drama, komedie

Nieuws over The Square
Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd voor een Oscar © 2015 Arjo Frank | BiosAgenda

Vooral filmhuisfilms genomineerd voor Oscars 2018

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd

23-1-2018 De nominaties voor de 90e Academy Awards zijn vanmiddag bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. The Shape of Water is maar liefst 13 maal genomineerd, Dunkirk is 8 maal genomineerd en Darkest Hour kreeg vijf nominaties. Zondag 4 maart 2018 worden de Oscars uitgereikt.

Guy Pearce als donderprekende dominee in Brimstone.

Brimstone en Moonlight beste films 2017

Filmjournalisten kiezen hun favorieten

29-12-2017 De Amerikaanse dramafilm Moonlight en de nederwestern Brimstone zijn door de Nederlandse filmpers verkozen tot de twee beste bioscoopfilms van het jaar. Moonlight werd door de 76 jurerende critici uitgeroepen tot beste film, terwijl Brimstone als de beste film van Nederlandse bodem uit de bus kwam.

Nora el Koussour in de rol van Layla M.

Layla M. valt af in de running voor de Oscars

Nederlandse film dingt niet meer mee als 'Beste buitenlandse speelfilm'

15-12-2017 De Nederlandse film Layla M dingt niet meer mee naar de Oscar voor 'Beste buitenlandse film'. Dat maakt Oscar-organisatie The Academy bekend. In de shortlist voor de Oscar-nominatie ontbreekt Layla M.

75e Golden Globes: interessante nieuwkomers

12-12-2017 Het award-seizoen komt goed op gang met de nominaties voor de Golden Globes. Steven Spielberg en Guillermo del Toro zijn goed voor veel nominaties. Opvallend zijn de namen van nieuwkomers als Timothée Chalamet, Michel Williams, Margot Robbie, Daniel Kaluuya en Mary J. Blige tussen die van de veteranen te zien.

Guy Pearce en Carice van Houten in Brimstone © 2016

BRIMSTONE - Leendert van Nimwegen krijgt Europese prijs

14-11-2017 De European Film Academy maakte de eerste zeven winnaars bekend die op 9 december tijdens de 30ste European Film Awards Ceremonie in Berlijn geëerd worden. Leendert van Nimwegen ontvangt de prijs 'European Hair & Make-up Artist 2017' voor Brimstone.

Claes Bang en Terry Notary © 2017 Cinemien

Recensie The Square

De winnaar van de Gouden Palm in Cannes is een bijtende satire op de kunstwereld

6-11-2017 Het zijn vaak kleine momenten die als katalysator werken in de films van Ruben Östlund. Zoals een lawine ook in gang kan worden gezet door de miniemste verschuiving die langzaam aanzwelt, totdat er geen houden meer aan is.

Film Fest Gent van 10 tot 20 oktober

3-10-2017 De rode loper wordt weer uitgerold in Gent onder meer voor de openingsfilm Insyriated van Philippe van Leeuw, "Blue Silence" van Bülent Öztürk en The Square van Ruben Östlund. Het 44e Film Fest Gent in Kinepolis, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit en KASKcinema.

The Square

The Square wint Gouden Palm

29-5-2017 Het filmfestival is Cannes is gisteren afgesloten met de uitreiking van de prijzen. De Gouden Palm ging naar de Zweedse film The Square.

Synopsis distributeur
Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. Om publiek naar het museum te trekken, wordt er een PR-bureau ingehuurd. De onorthodoxe campagne die ze bedenken, gaat al snel viral en zorgt voor de nodige commotie. Christian, de gerespecteerde curator van het museum kampt inmiddels met een existentiële crisis en zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen.
Regisseur Ruben Östlund (Turist, Involuntary) mocht voor The Square de Gouden Palm voor beste film in ontvangst nemen tijdens het Internationale Filmfestival in Cannes.