compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Films > Van god los > Nieuws
Van god los

Nieuws over de film Van god los

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Nieuws over Van god los

Jan Verdijk en Kurt Platvoet gingen zelf met 3 awards naar huis © BiosAgenda.nl

Korte film A Man Falls From The Sky grote winnaar Shortcutz Awards

Heddy Honigmann gelauwerd voor haar oeuvre

22-1-2018 De Nederlandse korte film 'A Man Falls From The Sky' won maar liefst 6 van de 11 awards tijdens de vijfde editie van Shortcutz Amsterdam. Heddy Honigmann kreeg de Career Award voor haar bijdrage aan de Nederlandse film.

Film1 Rembrandt Awards 2011, Copyright 2011 ArjoFrank

Van Koningsbrugge speelt Dries Riphagen

9-3-2015 Jeroen van Koningsbrugge gaat de hoofdrol spelen over crimineel en oorlogsmisdadiger Dries Riphagen.

Pieter Kuijpers (c) Arjo Frank

Geweldregisseur maakt liefdesfilm

Filmsetbezoek 'Hemel op Aarde'

6-1-2014 Vorig jaar was BiosAgenda op bezoek op de set van de film Hemel op Aarde. De film is nu eindelijk in de bioscoop te zien. Bekijk nu de reportage over deze film!

Speelweek 40: deze week in première

2-10-2013 Ook deze week komen er natuurlijk nieuwe films in de bioscoopzalen van Nederland. Met maar liefst tien premières zit er voor iedereen wel wat tussen en kunnen alle Nederlandse filmliefhebbers hun agenda weer vullen. De film van de week is dit keer Gravity.

Van God Los gerestaureerd

12-9-2013 De film Van god los wordt vanwege het 10-jarig bestaan van de film vernieuwd. Op 1 oktober van dit jaar zal de film in première gaan op het Nederlands Film Festival. Op 2 oktober draait de vernieuwde versie in de bioscopen en komt de film uit op blu-ray.

'Van God Los weer in de bioscoop'

18-6-2012 Regisseur Pieter Kuijpers wil zijn film Van god los opnieuw uitbrengen in de bioscoop. Dat zegt hij in een interview met Filmtab. Hij wil de tieners van nu kennis laten maken met de film. De gelijknamige TV serie krijgt overigens een derde seizoen.

Lucia de B. film in aantocht

16-6-2010 Producent Rinkel Film gaat het boek van Lucia de Berk verfilmen. Lucia de Berk, die jarenlang onschuldig heeft vastgezeten, werd in april vrijgesproken.

Theo Maassen speelt in thriller Pieter Kuijpers

'Niets te verliezen' begin 2008 in de bioscoop

4-7-2007 De cabaretier Theo Maassen bouwt naast zijn optredens op het toneel stevig aan een acteercarrière. Hij was te zien in o.m. Minoes, Zwartboek en Nachtrit en heeft nu een hoofdrol te pakken voor de film Niets te verliezen van Pieter Kuijpers.

John Leddy speelt vader diamantrover

Cast film over Dennis P. bekendgemaakt

23-2-2006 AMSTERDAM - John Leddy, bekend van de televisieserie Zeg 'ns Aaa, Mary-Lou van Steenis en Marian Boyer gaan spelen in de nieuwe film Dennis P. van regisseur Pieter Kuijpers, dat meldt de Telegraaf donderdag.

Griezelbus goed voor goud

Kindergriezelfilm trekt meer dan 100.000 bezoekers

3-1-2006 AMSTERDAM - De Griezelbus, de verfilming van het boek van Paul van Loon wordt onderscheiden met de Gouden Film, de prijs van het Nederlands Filmfestival voor films die door 100.000 bioscoopgangers is bezocht.

Off Screen in de prijzen in Montréal

Jan Decleir ontvangt Prijs voor Beste Acteur

6-9-2005 BRUSSEL – De Nederlands-Vlaamse coproductie Off Screen heeft de Grand Prix des Ameriques gewonnen op het 29ste Wereldfilmfestival van Montréal. Jan Decleir kreeg er de Prijs voor Beste Acteur voor zijn vertolking in de film.

Opnames Nederhorrorfilm DoodEind van start

Horror begin 2006 in première

28-7-2005 Gisteren beleefde de nieuwe Nederlandse speelfilm DoodEind haar eerste draaidag. Tot eind augustus wordt er gedraaid in onder andere het Kasteel Keukenhof in Lisse, het landgoed Koningshof (voorheen een filmmuseum) in Overveen en in de bossen bij Amersfoort.

Nieuwe Marokkaanse komedie in de maak

Roman van Khalid Boudou verfilmd

16-3-2005 Het Schnitzelparadijs is een nieuwe Nederlandse komedie over de hilarische belevenissen van de 18-jarige Marokkaanse jongen Nordip. De opnames voor de film gaan 16 maart aanstaande van start. De film zal in september 2005 in de bioscoop te zien zijn.

Diamantroof verfilmd

Dennis P. in productie gegaan

16-3-2005 Op 4 augustus 2001 schreef Dennis P. geschiedenis. Met een magnetrondoos volgeladen met diamanten liep hij bij Gassan Diamonds de deur uit. Het was de grootste diamantroof in Nederland, tot de diamantroof op Schiphol natuurlijk.

Film over Nederlandse Al Capone in de maak

Regisseur Pieter Kuijpers werkt aan het script.

8-2-2005 AMSTERDAM - Andries Riphagen was een naam die in de jaren '30 en '40 gevreesd werd. Een pooier, onderwereldfiguur en collaborateur; de Hollandse Al Capone.

Eyeworks richt zich op filmproducties

Al twee films in het verschiet.

1-2-2005 Televisieproducent en presentator Reinout Oerlemans gaat zich onder de vlag van Eyeworks nu ook op de filmmarkt richten.

'Kameleon' en 'De Tweeling' succesvolste films

30-9-2004 UTRECHT - De Schippers van de Kameleon en De Tweeling waren de twee succesvolste Nederlandse films van 2003. Beide films zijn daarom woensdagavond op het Nederlands Film Festival in Utrecht bekroond met de Stimulans voor Succes-prijzen van het Nederlands Fonds voor de Film.

'Grimm' wint Skrien Afficheprijs

29-9-2004 UTRECHT - Regisseur Alex van Warmerdam heeft de Skrien Afficheprijs 2004 ontvangen voor zijn posterontwerp voor zijn film 'Grimm'. Vanwege de grote stilistische waarde ervan is de jury dit jaar tot een unaniem besluit gekomen.

'Stille Nacht' wordt verkocht in buitenland

28-9-2004 UTRECHT - De Britse verkoopagent Highpoint gaat de Nederlandse thriller 'Stille Nacht' in het buitenland verkopen. Dat heeft producent Jan van der Zanden van Waterland bekendgemaakt. De overeenkomst werd gesloten tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Einde BNN fataal voor Nederlandse jongerenfilm?

27-6-2004 AMSTERDAM - Als de bedreigde jongerenomroep BNN valt, is ook het einde van de Nederlandse jongerenfilm in zicht. Dat beweren producenten Johan Nijenhuis, Alain de Levita, San Fu Maltha, Hanneke Niens en Anton Smit zondag in een verklaring.

Film over gijzeling Philips-directeur

29-4-2004 AMSTERDAM - Producent Rinkelfilm gaat de gijzeling in de Rembrandttoren, twee jaar geleden verfilmen. De opnamen voor 'Kleisterlee' beginnen over een maand. Jeroen Krabbé en Jan Decleir zullen de hoofdrollen gaan spelen. Philips, eigenaar van de Rembrandttoren, vindt de film 'ongepast' en overlegt momenteel met de makers.

Gouden Kalf voor 'De Tweeling'

6-10-2003 UTRECHT - Zaterdagavond is de de Grote Prijs van de Nederlandse Film, het Gouden Kalf 2003 uitgereikt. De uitreiking was de afsluiting van het 23e Nederlands Film Festival, dat een recordaantal bezoekers van 105.000 behaalde; een toename van meer dan 16 % ten opzichte van vorig jaar.

Negen nominaties voor 'Phileine zegt Sorry'

30-9-2003 UTRECHT - De film 'Phileine zegt sorry' heeft op het Nederlands Filmfestival in Utrecht negen nominaties gekregen voor een Gouden Kalf. Dat maakte de Gouden Kalveren-jury maandagavond bekend.

Oorlogswinter van Jan Terlouw verfilmd

12-6-2003 Er is een tweede verfilming van het jeugdboek 'Oorlogswinter' van Jan Terlouw in de maak. Ditmaal wordt het geen tv-serie, maar een bioscoopfilm. Dat heeft producent Isabella Films bekendgemaakt.

Film over weduwe Rost van Tonningen in de maak

13-5-2003 Regisseur Pieter Kuijpers is een film aan het maken over Florrie Rost van Tonningen, de 'zwarte weduwe' van de NSB-voorman. De film gaat 'De Ordening' heten en baseert zich op het gelijknamige boek van auteur Kees van Beijnum uit 1998.

Van God Los heeft Gouden Film-status

12-5-2003 De Nederlandse film 'Van God Los' heeft in tweeënhalve week meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen gelokt en heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt. Dat meldde distributeur RCV Film maandag.

Nederlands publiek omarmt Van God Los

1-5-2003 De psychologische misdaadthriller 'Van God Los' is in de eerste week bezocht door ruim 50.000 mensen. Om aan de vraag te voldoen worden er deze week nog zeven extra kopieën van de film in roulatie gebracht. Dat heeft distributeur RCV donderdag bekendgemaakt.


Cast & Regisseur

Tygo Gernandt
Tygo Gernandt
Maikel Verheije
Huub Stapel
Huub Stapel
Herbert Meijer
Angela Schijf
Angela Schijf
Anna Sprengers
Frits Lambrechts
Frits Lambrechts
Dhr. van de Velde