compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

Wad: Overleven op de Grens van Water en Land

****0
Waardering: 4/5

Nieuws over de film Wad: Overleven op de Grens van Water en Land

Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarAngst

documentaire

Nieuws over Wad: Overleven op de Grens van Water en Land
Producent Maarten Swart en acteur Sergio IJssel geven de Gouden Film voor Bon Bini Holland 2 aan hoofdrolspeler en scenarioschrijver Jandino Asporaat (C) Grasshopperstudios / Joke Schut

Gouden Film voor Bon Bini Holland 2 en Wad

21-12-2018 Bon Bini Holland 2 en Wad: Overleven op de Grens van Water en Land trokken 100.000 bezoekers naar de bioscoop en hebben daarmee een Gouden Film verdiend. Bon Bini Holland 2 is pas acht dagen in de bioscoop te zien en heeft deze award mede te danken aan de hoge opkomst tijdens de première.

Cameraman Ruurd Jelle van der Leij en RTL Late Night-presentator Twan Huys © 2018 Gerben van den Hoof

Kristallen Film voor Wad

10-10-2018 Gisteravond reikte presentator Twan Huys in de live tv-uitzending van RTL Late Night de Kristallen Film award uit aan cameraman Ruurd Jelle van der Leij voor de documentaire Wad: Overleven op de Grens van Water en Land. In het eerste weekend dat de film in première ging, heeft hij meer dan 10.000 bezoekers getrokken.

Synopsis distributeur
Van de sterrenhemel tot de zeehond.

Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde. Vanuit een holistische benadering; alles heeft met alles te maken. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond als iconen van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed.