compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Wit licht > Nieuws
Wit licht

Nieuws over de film Wit licht

Nieuws over Wit licht

Hoe Duur was de Suiker wordt verfilmd

3-1-2013 Jean van de Velde gaat het boek Hoe Duur was de Suiker verfilmen. In maart starten de opnamen van de film die in september moet uitkomen.

Thekla Reuten (c) Arjo Frank

'Ik heb vooral vragen'

Groen ambassadrice Thekla Reuten is trots op de Green Film Making Competition

18-5-2012 “Spannend, die 'groene' premières, ook voor ons als jury”, zegt Thekla Reuten: “lukt het de filmmakers om echt nieuwe 'groene' oplossingen te vinden, of in ieder geval goeie alternatieven?”

Deel van Filmfestival poster uit 2011

Aardbeipremière: de eco-filmrace

21-1-2012 Wordt het Sabine Smits van productiebedrijf Flinck Film? Of de Blue Dolphin inzending? Of toch één van de twee regisseurs van NFI Producties? 1 juni 2012 weten we wie ’s werelds eerste Green Film Making Competition gewonnen heeft.

Tirza Nederlandse Oscar inzending

3-9-2010 De film Tirza is nog niet in de bioscoop te zien maar wel is bekend geworden dat de film wordt ingezonden voor een Oscar nominatie. Dat maakte het Eye Film Instituut (voorheen Filmmuseum) bekend.

Geen Oscar nominatie voor Oorlogswinter

2-2-2010 De Nederlande film Oorlogswinter is helaas niet genomineerd voor een Oscar. Vandaag werden alle genomineerden bekend gemaakt door Anne Hathaway.

Wit Licht toch niet naar Oscars

14-10-2009 De bewerking van Wit licht, The Silent Army wordt toch niet ingezonden voor de Oscars. Er is nu gekozen voor Oorlogswinter.

Ballonnen bij de opening van Cannes

Het internationale filmfestival in Cannes trekt alle aandacht naar zich toe

15-5-2009 Cannes is afgelopen woensdag van start gegaan. De twee eerste dagen trokken reeds veel aandacht.

Lichte stijging bioscoopbezoek eerste kwartaal '09

Slumdog Millionaire bestbezochte film

9-4-2009 De economische crisis deert de bioscopen vooralsnog niet: het eerste kwartaal van 2009 was het bezoek iets beter ten opzichte van 2008. De bestbezochte film was het met Oscars overladen Slumdog Millionaire.

Oorlogswinter kans op Rembrandt Award

Oorlogswinter heeft vier nominaties binnen voor de enige Nederlandse publieksprijs voor film en DVD

20-2-2009 Op 9 maart vinden de uitreikingen van de Rembrandt Awards plaats. De nominaties voor de acht categorieën zijn bekend. Oorlogswinter maakt grote kans in de prijzen te vallen.

Box Office Update - week 5/ 2009

Benjamin Button op eerste plaats

3-2-2009 The Curious Case of Benjamin Button behaalde afgelopen weekend de eerste plaats. Bijna alle films zakten als gevolg daarvan één plaats. Gomorra kwam binnen op de achtste plaats.

Box Office Update - week 4/ 2009

Nederlands publiek verkiest Valkyrie boven Revolutionary Road

27-1-2009 De oorlogsfilm Valkyrie met Carice van Houten en Halina Reijn behaalt de eerste plaats. Prijswinnaar Revolutionary Road komt veel lager binnen op de vijfde plaats. Donderdag komt The Curious Case of Benjamin Button uit.

Box Office Update - week 3/ 2009

Top drie blijft staan

20-1-2009 Deze week dezelfde top drie als vorige week. Op de vierde plaats de eerste en enige nieuwe binnenkomer: Seven Pounds.

Box Office Update - week 2/ 2009

Yes Man op eerste plaats

13-1-2009 Jim Carrey schopt het tot de eerste plaats. De top drie bestaat verder uit Oorlogswinter en Australia. Andere nieuwkomers zijn Saw V op de vijfde en Righteous Kill op de zesde plaats.

Box Office Update - week 1/ 2009

Oorlogswinter overleeft jaarwisseling

9-1-2009 Weinig verandering in de eerste week van het nieuwe jaar. Geen nieuwe binnenkomers.

Box Office Update - week 51/ 2008

Australia behaalt slechts vierde plaats

23-12-2008 De grote filmproductie Australia komt deze week niet verder dan de vierde plaats in de box office. Oorlogswinter stijgt van de derde naar de eerste plaats.

Bioscoop Zutphen heropend

Overname met plaatsing nieuwe logo voltooid

22-12-2008 Bioscoopgangers in Zutphen kunnen in de dagen rond de Kerst weer terecht op de locatie die voorheen uitgebaat werd door Merral bioscopen, maar nu heropend is onder de naam Cinemajestic.

Box Office Update - week 50/ 2008

Einde van de wereld op nummer één

16-12-2008 The Day the Earth Stood Still behaalt de eerste plaats in de box office. Wit Licht staat op de vierde en High School Musical 3 op de vijfde plaats.

Marilyn Monroe opent nieuwe bioscoop Almelo

Derde service bioscoop Movie Unlimited feestelijk geopend

11-12-2008 Drie jaar heeft Almelo het zonder bioscoop moeten stellen. In de tussentijd werd hard gewerkt aan een gloednieuwe bioscoop, die donderdag feestelijk werd geopend door Wethouder Sjoers van stedelijke vernieuwing en filmlegende Marilyn Monroe.

Wit Licht in première in Amsterdam

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig bij première

9-12-2008 In aanwezigheid van het prinselijk paar, genodigden en cast & crew van de film ging Wit licht in première in Pathé Tuschinski Amsterdam. De film richt zich op de lotgevallen van kindsoldaten in Oeganda.

Box Office Update - week 49/ 2008

Oorlogswinter behaalt Gouden Film

9-12-2008 Oorlogswinter is binnen negen dagen al door 100.000 mensen gezien en wordt daarom met een Gouden Film bekroond. In de box office staat Madagascar: Escape 2 Africa voor derde week op de eerste plaats. Twilight komt binnen op een vierde en Changeling op een zesde plaats.

Marco Borsato presenteert multimediaal drieluik

Wit Licht wordt album, concertreeks en film

20-3-2008 Na 'Rood', gaat zanger Marco Borsato op de witte toer. Hij legt momenteel de laatste hand aan de single 'Wit Licht', die een drieluik inluidt dat bestaat uit een album, een concertreeks en een film.


Cast & Regisseur

Marco Borsato
Marco Borsato
Eduard van Zuiderwijk
Ricky Koole
Ricky Koole
Anna van Zuiderwijk
Siebe Schoneveld
Siebe Schoneveld
Thomas van Zuiderwijk