compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU

Under the Stars

***1/20
Waardering: 3.6/5

Kato apo ta asteria.

Pitch

Phoebe, die goederen smokkelt over de Groene Lijn, stemt ermee de 10-jarige Lukas naar het Turkse gedeelte te smokkelen. Wanneer ze hun bestemming bereiken, komt het verlaten dorp op magische wijze tot leven en ontdekken de twee een manier om de toekomst tegemoet te treden.
Delen op facebook
Under the Stars
Cyprus, Griekenland, Verenigd Koninkrijk, 2001, 87 min,

bijzonderheden

Winnaar van de prijs voor de beste film op het Montréal World Film Festival (2001). Sinds Cyprus in 1974 werd gescheiden in een Turks en een Grieks gedeelte loopt er een grens dwars over het eiland en door de hoofdstad Nicosia - de Groene Lijn - die bewaakt wordt door VN blauwhelmen. Dorpen zijn ontruimd, duizenden mensen moesten verhuizen. In de periode van geweld die aan de scheiding vooraf ging vielen vele slachtoffers. Christos Georgiou, die in Engeland werd geboren maar op Cyprus opgroeide, maakte een road-movie over de psychologische wonden die de opdeling van Cyprus na een nu bijna vergeten oorlog bij de bevolking achterliet.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Under the Stars - Bioscopen, Tijden & Tickets

Under the Stars in de bioscoop

Wil je Under the Stars zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Aangrijpend, bekroond drama tegen het decor van het vergeten conflict op Cyprus, waar de VN blauwhelmen de demarcatielijn tussen het Griekse en het Turkse deel bewaken.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: British Screen Finance Ltd. (participation), Cyprus Film Advisory Board (participation), Film and Music Entertainment (F&ME), Greek Film Center (with the support of), Lumiere Productions (in association with), Lychnari Productions, Mass Productions, Media (participation), Prooptiki, Wave Pictures (in association with)

Cast & Regisseur

Stella Fyrogeni

Loukas' Mother
Marinos Hatzivasileiou

Panikos (as Marinos Hadjivassiliou)