compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Wende Snijders ontvangt Sylvia Kristel Award

Wende Snijders ontvangt Sylvia Kristel Award

21-8-2018 Tijdens de twintigste editie van Film by the Sea wordt de vijfde de Sylvia Kristel Award uitgereikt aan Wende Snijders tijdens de Award-avond in CineCity in Vlissingen op 19 september. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro gebonden.

Wende Snijders © ArjoFrank Fotografie

Wende Snijders © ArjoFrank Fotografie

De prijs, die ter nagedachtenis van Sylvia Kristel in het leven is geroepen door Kristels goede vriend Bessel Kok, wordt uitgereikt aan aanstormend talent dat, net als Sylvia, in het bezit is van een uitzonderlijke persoonlijkheid, die schoonheid combineert met allure, denkkracht en lichtvoetigheid en grensoverschrijdend te werk gaat. Kortom: iemand die de gedachte aan Sylvia Kristel als cultureel fenomeen doet voortleven.

Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro gebonden, ter aanmoediging van het talent. De eerste laureaat Sylvia Hoeks zal tevens de rol van Sylvia Kristel vertolken in een film over Sylvia’s leven. Andere laureaten waren Genevieve Gaunt (2015), Nina de la Parra (2016) en afgelopen jaar nam de actrice Romy Louise Lauwers de award in ontvangst. De jury bestaat uit: Bessel Kok, Dorna van Rouveroy van Nieuwaal, Ruud den Drijver, Marianne Kristel, Arthur Kristel, Jan Mulder, Max Pam, Peter Brul, Irene de Niet en Leo Hannewijk.

Over Wende
Actrice Wende Snijders (Zurich, 2015) is vooral bekend als singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière en performer. Haar projecten balanceren vaak taal en techniek.

Over Film by the Sea
Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur, dat is ontstaan in 1999 en inmiddels jaarlijks bijna 50.000 bezoekers naar CineCity in Vlissingen weet te trekken. De 20e editie van Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 16 september.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.