compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Thunderdome Never Dies krijgt Kristal

Thunderdome Never Dies krijgt Kristal

23-11-2019 Meer dan 10.000 bezoekers hebben Thunderdome Never Dies, de documentaire over het iconische Thunderdome-feest, in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Kristallen Film-status behaald.

Thunderdome-documakers nemen prijs in ontvangst© 2019 Joke Schut

Thunderdome-documakers nemen prijs in ontvangst© 2019 Joke Schut

Regisseurs Ted Alkemade en Vera Holland, producenten Rogier Jaarsma en Edvard van ’t Wout namen de award in ontvangst, samen met cameraman Bob Alkemade. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Thunderdome never dies is de derde film die in 2019 de Kristallen Film Award ontvangt.

Thunderdome never dies vertelt het verhaal over het iconische verleden, de comeback in 2017 én de toekomst van het legendarische feest. Verhalen van de oprichters Duncan Stutterheim, Irfan van Ewijk (van ID&T) en Sander Groet (Mysteryland) of dj’s als The Prophet, DJ Promo, DJ Dano, Da Mouth of Madness en Gizmo zorgen voor een exclusieve blik binnen Thunderdome.

Kristallen Film
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.