compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Lazzaro felice > Detailinformatie

Lazzaro felice

***1/20
Waardering: 3.8/5

Detailinformatie over de film Lazzaro felice

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, filmhuis

Meer info voor de echte fans

Met

Nicoletta Braschi
Nicoletta Braschi
Marchesa Alfonsina De Luna
Tommaso Ragno
Tommaso Ragno
Tancredi adulto
Maddalena Baiocco
Maddalena Baiocco
Stefania bambina
Giulia Caccavello
Giulia Caccavello
Teresa giovane
Annunziata Capretto
Annunziata Capretto
Natalina anziana
Luca Chikovani
Luca Chikovani
Tancredi bambino
Davide Denci
Davide Denci
Appuntato

Ook met

Alessandro Genovesi (Maresciallo), Agnese Graziani (Antonia bambina), Carlo Massimino (Pippo), Edoardo Montalto (Pippo bambino), Gala Othero Winter (Stefania), Daria Pascal Attolini (Maria Grazia adulta), Iris Pulvano (Natalina adulta), Ettore Scarpa (Maresciallo), Pasqualina Scuncia (Suora), Carlo Tarmati (Carletto), Pascal Tréguy (Head Animal Trainer)

Production
design

Productie-
maatschap-
pijen

Ad Vitam Production, Amka Films Productions, Arte France (in collaboration with), Centre National de la Cinématographie (CNC) (suppo, Fonds Eurimages du Conseil de l'Europe (support), Medienboard Berlin-Brandenburg (support), Ministero dei Beni e delle Attività Culturali e de, Office Fédéral de la Culture (support), Pola Pandora Filmproduktions, Rai Cinema (in collaboration with), Regione Lazio (support), RSI-Radiotelevisione Svizzera (in collaboration wi, Tempesta
Synopsis distributeur
Lazzaro Felice de derde speelfilm van de succesvolle Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher, waarin op schijnbaar magische wijze fabel en sociaalrealisme worden verenigd.

Op de grens van magie en realisme, temidden van zonovergoten Italiaanse tabaksvelden, speelt het moderne sprookje Lazzaro Felice zich af. Plattelandsjongen Lazzaro, geboren en getogen in het geïsoleerde dorpje Inviolata, is de goedheid zelve en staat altijd voor iedereen klaar. De mensen om hem heen bestempelen hem als ‘simpel van geest’ en maken hier gretig gebruik van. Zo ook de verwende jonge edelman Tancredi, die Lazzaro overtuigt om hem te helpen bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Hij hoopt hiermee de aandacht te krijgen van zijn moeder, markiezin Alfonsina de Luna, beter bekend als de Koningin van de sigaret. Zij domineert het leven van de dorpelingen in Inviolata. De ontmoeting met Tancredi brengt Lazzaro zo van zijn stuk dat er een verschuiving in tijd en ruimte plaatsvindt. Ineens worden de dorpelingen het moderne stadsleven ingesleurd en komen erachter dat vrijheid en onafhankelijkheid ook niet zaligmakend zijn. Lazzaro Felice van regisseur Alice Rohrwacher (Le Meraviglie), werd geproduceerd door Martin Scorsese. De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes en de Youth Jury Award op IFFR.